Κατάρ_Επάγγελμα: οπαδός!

Οι μετανάστες εργαζόμενοι του Κατάρ παίρνουν ένα δολάριο την ώρα, για να πηγαίνουν στα γήπεδα και να προσποιούνται ότι υποστηρίζουν μια ομάδα ή ότι φανατίζονται.

rtxemxf.si

Ο λόγος που οι αξιωματούχοι του Κατάρ χρειάζονται άτομα, για να γεμίζουν τις κενές θέσεις στα γήπεδα, είναι πως οι κάτοικοι του Κατάρ δεν παρακολουθούν, τόσο συχνά, αγώνες. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Σχεδιασμού & Στατιστικής, τα 2/3 των ερωτηθέντων δεν παρακολούθησαν κανέναν ποδοσφαιρικό αγώνα, κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν. Οι «ψεύτικοι» οπαδοί ήταν ένας από τους λόγους που τους απώθησαν από τα γήπεδα.

Μερικές φορές, οι οπαδοί- μισθοφόροι καλούνται να ντύνονται όπως οι κάτοικοι του Κατάρ. Δηλαδή, να φορούν λευκές κελεμπίες και μαντήλα. «Κουνάω το σώμα μου … Είμαι μέσα στο πλήθος, ζητωκραυγάζω και χορεύω … Το να βρίσκομαι εκεί και να πληρώνομαι είναι ένα plus», δήλωσε ο Αντού, εργαζόμενος από την Γκάνα.

Οι αθλητές από την πλευρά τους βιώνουν περίεργα το γεγονός. Τα συναισθήματά τους είναι ανάμεικτα. «Περίεργη κατάσταση, αλλά την προτιμούμε από το να παίζουμε μπροστά σε άδειες εξέδρες», δήλωσε ο Γάλλος βολεϊμπολίστας Έντουαρντ Ρόλαντσον.

Οκτώ δολάρια, για τους μετανάστες εργαζόμενους, είναι καλό μεροκάματο, την ώρα που κάποιοι από αυτούς δηλώνουν πως τους αρέσει κιόλας η εργασία τους. Ορισμένα στάδια, μάλιστα, είναι εξοπλισμένα με δωρεάν Wi-Fi κι έτσι οι εργαζόμενοι έχουν το μπόνους να «σερφάρουν» στο διαδίκτυο!

Roadstory.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.