Κλειστά τα σχολεία στη Νιγηρία ως το Σεπτέμβριο

nigeriaΤα δευτεροβάθμια σχολεία στην πολιτεία Γιόμπε της βορειοανατολικής Νιγηρίας θα παραμείνουν κλειστά ως την επανέναρξη των μαθημάτων τον Σεπτέμβριο μετά τη σφαγή 42 ανθρώπων –στην πλειονότητά τους μαθητών– κατά την διάρκεια μιας επίθεσης σε ένα λύκειο, που προσάπτεται από τις αρχές στην οργάνωση Μπόκο Χαράμ, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

»Όλα τα δευτεροβάθμια σχολεία της πολιτείας θα παραμείνουν κλειστά από την Δευτέρα 8η Ιουλίου ως το νέο άνοιγμά τους τον Σεπτέμβριο», ανέφερε ο κυβερνήτης της Γιόμπε Ιμπραχίμ Γκαϊντάμα.

Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε τις »ειδεχθείς δολοφονίες αθώων παιδιών» που διαπράχθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στη βορειοανατολική Νιγηρία κι αποδόθηκαν σε μέλη της ισλαμιστικής ένοπλης οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

»Καταδικάζω με τον πιο απόλυτο τρόπο τον ειδεχθή φόνο περίπου τριάντα αθώων παιδιών και του καθηγητή τους από τρομοκράτες το πρωί του Σαββάτου σε ένα σχολείο στην Μαμούντο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κάθριν Άστον, επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, εξ ονόματος των 28 κρατών μελών της.

»Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και την υποστήριξή μου προς τις αρχές που προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ειρήνη και τη συμφιλίωση στο βόρειο τμήμα της χώρας», πρόσθεσε η Άστον αναφερόμενη στην εξέγερση ένοπλων ισλαμιστών που μαίνεται τα τελευταία χρόνια στη βόρεια Νιγηρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.