Κοντά στην διάσπαση οι »ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ»

Σοβαροί τριγμοί έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό του κόμματος του Πάνου Καμμένου και οι εξελίξεις δείχνουν πως είναι ορατή ακόμη και η πιθανότητα διάσπασης μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Όλα ξεκίνησαν στην συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής καθώς εκεί ασκήθηκε ιδιαίτερη κριτική στον κ. Καμμένο κυρίως από τους κ.κ Χρήστο Ζώη και Κώστα Μαρκόπουλο.Αντικείμενο της κριτικής των δύο στελεχών αποτέλεσε η στροφή του αρχηγού τους προς τα αριστερά και συγκεκριμένα οι προσπάθειες προσέγγισης που κάνει ο κ. Καμμένος με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ο Πάνος Καμμένος ο οποίος ήταν απών από την συνεδρίαση ειδοποιήθηκε και περενέβη λέγοντας πως αυτή η εσωστρέφεια κάνει κακό στο κόμμα και τα συγκεκριμένα προβλήματα πρέπει να συζητηθούν στο πραγραμματισμένο για τον ερχόμενο Απρίλιο, συνέδριο του κόμματος.Με το τέλος της ομιλίας του αποχώρησε χωρίς να ακούσει με τα ίδια του τα αυτιά την κριτική των στελεχών του πράγμα που εξόργισε ακόμη περισσότερο τους κ.κ Ζώη και Μαρκόπουλο.

Μάλιστα ο κ.Μαρκόπουλος αρνήθηκε να συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ και καθαιρέθηκε από την θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. την οποία ανέλαβε ο αναπληρωτής Γραμματέας κ.Παναγιώτης Μελάς.Επίσης σε ανακοίνωση του κόμματος επισημαίνεται ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαιώνει την απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου.Την απόφαση αυτή δεν υπέγραψαν οι κ.κ. Μαρκόπουλος, Κόλλια, Κουίκ, και Κουράκος.

Οι βουλευτές αυτοί δεν παρευρέθησαν στην συνεδρίαση της Κ.Ο. γεννώντας παράλληλα πολλά ερωτηματικά γύρω από την στάση που πρόκειται να κρατήσουν τις επόμενες μέρες. Είναι πλέον εμφανές ότι υπάρχει άμεση διαφοροποίηση εντός των ΑΝΕΛ με τις διαφωνίες κορυφαίων στελεχών να κάνουν όλο και δυσκολότερη την πορεία μέχρι το Ιδρυτικό Συνέδριο του Απριλίου.Κάτι τέτοιο δεν προξενεί βέβαια εντύπωση αν αναλογιστεί κανείς το συνεχιζόμενο »φλερτ» του κ. Καμμένου με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α που δύσκολα μπορεί να υποστηριχθεί από στελέχη που στην πλειοψηφία τους ανήκουν στον χώρο της κεντροδεξιάς.

Βασίλης Νάνης

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.