Κυριακάτικα brownies

Μπορούμε πια επίσημα να πούμε πως αυτό είναι το πρώτο χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο. Αν και ηλιόλουστο το πρωινό, το απόγευμα προβλέπεται
κρύο και νωχελικό μιας και η Κυριακή είναι συνήθως «σπιτίσια» μέρα. Και αφού τιμές πετρελαίου και αερίου λένε “hello God” , λέμε να ζεσταθούμε με εναλλακτικούς τρόπους.

Προτείνω στους ζευγαρωμένους αγκαλίτσες και στους υπόλοιπους επιτραπέζια, παρέα, καφέ και ζεστά μοσχοβολιστά brownies. Η συνταγή είναι απλή και τα υλικά μπορείτε να τα βρείτε εύκολα σε οποιοδήποτε συνοικιακό μίνι μάρκετ.

ΥΛΙΚΑ

180 γραμμάρια πικρή μαύρη σοκολάτα

240 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη

4 αβγά

120 γραμμάρια φαρίνα κοσκινισμένη

200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα(κομμένη σε
κομμάτια)

3 κουταλιές της σούπας άχνη για τι πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Κόβουμε τη μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία 40°C.
  • Κόβουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε κομμάτια, το βάζουμε σ’ένα μικρό κατσαρολάκι και το λιώνουμε. Το προσθέτουμε κρύο στη λιωμένη σοκολάτα.
  • Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτη κρέμα( τα αβγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου).
  • Τα προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα λίγο λίγο και ανακατεύουμε.
  • Τέλος, προσθέτουμε τη φαρίνα και τα κομμάτια της λευκής σοκολάτας.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια τετράγωνη φόρμα με διάμετρο 18Χ25, βάζουμε το μείγμα μέσα και το ψήνουμε για 30-32 λεπτά ίσως και λίγο παραπάνω.
  • Το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε κομμάτια τετράγωνα.
  •  Το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Εάν θέλουμε, μπορούμε να το σερβίρουμε και με μια μπάλα παγωτό επάνω. Του ταιριάζει το παγωτό βανίλια, κρέμα, καϊμάκι.

Καλή όρεξη και κάψτε δημιουργικά τις θερμίδες 😉

Φαίδρα Μπράττου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.