Κόντρα για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Με μια οργισμένη ανακοίνωση απαντά το ΠΑΣΟΚ στην απόφαση της κυβέρνησης να δώσει το μεσημέρι στην δημοσιότητα το πρακτικό της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρακτικό αναφέρεται επι της ουσίας ότι το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη είναι αόριστο και αντισυνταγματικό. Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η δημοσιοποίηση του πρακτικού την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, λίγες ώρες πριν την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, προσφέρει κακές υπηρεσίες στην κυβέρνηση και στην αναγκαία συνεννόηση των κυβερνητικών εταίρων….

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

«Κακή υπηρεσία προσφέρει στην Κυβέρνηση και την αναγκαία συνεννόηση των κυβερνητικών εταίρων όποιος είχε την έμπνευση να επισπευσθεί η διατύπωση και άμεση δημοσιοποίηση του πρακτικού της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΚΕΝΕ) για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, λίγες μόνον ώρες πριν από τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών σήμερα το απόγευμα.

Είναι, κατόπιν αυτού, επιβεβλημένες οι ακόλουθες επισημάνσεις:

1. Η ΚΕΝΕ δεν είναι επιτροπή της Βουλής ή ανεξάρτητη αρχή, αλλά βοηθητικό όργανο της Κυβέρνησης.

2. Αρμοδιότητα της ΚΕΝΕ δεν είναι η αξιολόγηση της σκοπιμότητας των νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης, αλλά η νομοτεχνική επεξεργασία των σχεδίων νόμου.

3. Η κυβερνητική πολιτική, βασική παράμετρος της οποίας είναι η νομοθετική πολιτική, δεν διαμορφώνεται από βοηθητικού χαρακτήρα επιτροπές, αλλά από την ίδια την Κυβέρνηση ως πολιτικό όργανο και από τα κόμματα που συγκροτούν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, από την εμπιστοσύνη της οποίας εξαρτάται η ύπαρξη της Κυβέρνησης.

4. Το πρακτικό υπ’ αριθμόν 1153/17-10-2011 της ΚΕΝΕ, υπό την τότε σύνθεσή της, επεξεργάστηκε το αρχικό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και προέβη σε νομοτεχνικού χαρακτήρα επισημάνσεις. Η σύγκριση των δύο πρακτικών, του σημερινού και αυτού του 2011, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργεί η ΚΕΝΕ και ποιο είναι το πλαίσιο της αρμοδιότητάς της.

5. Αντίστοιχου περιεχομένου με το πρακτικό της ΚΕΝΕ του 2011 είναι και η έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για το αρχικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που υποβλήθηκε στις 13-1-2012.

Τα υπόλοιπα στη συνάντηση των τριών αρχηγών.»

Πηγή:Newsit.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.