Λα Λεσόν από τους Perros – Επανέρχεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη

Η Καλλιτεχνική Ομάδα “Perrosπαρουσιάζει από 23 Σεπτεμβρίου 2013 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη το έργο Λα Λεσόν στο Studio Όρα. Το έργο είχε πρωτοπαρουσιαστεί για τρεις μόνο παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς τον περασμένο Ιούνιο.

Στο έργο δημιουργείται, εντελώς ξαφνικά, μια σειρά καταστάσεων που ολοένα και εντείνονται, πυκνώνουν και περιπλέκονται. Αυτό συμβαίνει είτε για να ξεδιαλύνουν και πάλι, είτε για να ολοκληρωθούν οδηγούμενες σε ένα αφόρητο αδιέξοδο.

Έτσι, με την σκληρή κριτική του  και την άγρια σάτιρα του, προσπαθεί να καταστρέψει το ορθολογιστικό εσφαλμένο, ότι ο λόγος μπορεί να μεταδώσει την ανθρώπινη εμπειρία από το ένα πρόσωπο στο άλλο.

Το ‘Λα Λεσόν’, στοχεύει να εναντιωθεί στην εσφαλμένη άποψη, πως οι καρποί της ανθρώπινης εμπειρίας μπορούν να μεταβιβαστούν με την μορφή προκατασκευασμένων, κομψά διατυπωμένων, αντιληπτικών χαπιών…

Το “Μάθημα” του Ιονέσκο, έχει διασκευαστεί και προσαρμοστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται ως μια τεράστια προσπάθεια κάποιου να επικοινωνήσει το ανεπικοινώνητο, και να τοποθετήσει τον θεατή πρόσωπο με πρόσωπο με την ωμή πραγματικότητα της ανθρώπινης μοίρας, αυτός είναι και ο δρόμος προς την απολύτρωση. Όταν η ψυχολογική ένταση του έργου φτάνει πια στο απροχώρητο και στο αφόρητο, ακολουθεί η ανακούφιση που λυτρώνει από την ένταση και την αντικαθιστά με το αίσθημα της γαλήνης.

Λίγα λόγια για το έργο

Μια μαθήτρια επισκέπτεται το σπίτι κάποιου καθηγητή για να τη βοηθήσει στις εξετάσεις της που πλησιάζουν. Τα πράγματα παίρνουν περίεργη τροπή, καθώς η μαθήτρια εμφανίζεται αρχικά ως διάνοια αλλά παρουσιάζοντας ταυτόχρονα, σοβαρά κενά γνώσεων.

Ενώ, για παράδειγμα, ξέρει να προσθέτει και να πολλαπλασιάζει αστρονομικά ποσά με φοβερή ταχύτητα, δεν μπορεί ούτε καν να συλλάβει την πράξη της αφαίρεσης.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/προσαρμογή: Σπύρος Αθηναίου

Μετάφραση/διασκευή: Βασιλική Τζάμου

Σκηνογραφία: Torre Antre Flo

Ενδυματολογία: Αγάπη Τσιτιρίδου

Graphic art: Κώστας Παυλίδης

Video Operator/Teaser: Dato Boukhra

 

Παίζουν: Κίμωνας Κουρής,Βασιλική Τζάμου, Κωνσταντίνα Καστέλλου

 

Πληροφορίες

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 28, Σάββατο 29 και Κυριακή 30/6 στις 21:00

Θέατρο Μελίνα Μερκούρη (Μεταμορφώσεως 7-9, Καλαμαριά)

Τηλ. Κρατήσεων: 6972716054 και 6972579486

Διαβάστε περισσότερα για τη θεατρική ομάδα Perros ΕΔΩ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.