Λεφτά υπάρχουν, αλλά μόνο για τους Βουλευτές

Την ίδια ώρα που οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται με γρήγορους ρυθμούς, καθώς ειδικά οι δημόσιοι υπάλληλοι οδηγήθηκαν σε μείωση ως και 60% στο βασικό τους εισόδημα, οι Έλληνες βουλευτές δεν αγγίχτηκαν σχεδόν καθόλου από τις εν λόγω περικοπές. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα πως οι αποδοχές τους μειώθηκαν μόνο κατά 26%, ενώ το αφορολόγητό τους συνεχίζει να παραμένει υψηλό.

Όπως χαρακτηριστικά φανερώνουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα των βουλευτών για τα έτη 2011 και 2012, το συνολικό τους εισόδημα σε σπάνιες περιπτώσεις έπεφτε κάτω από τις 80.000, ενώ παρέμειναν αυτούσια τα επιδόματα που λάμβαναν για τη συμμετοχή τους σαν μέλη επιτροπών καθώς και για «τα εκτός έδρας», επιδόματα που στους υπόλοιπους δημόσιους υπάλληλους έχουν μειωθεί σημαντικά. Έτσι, το συνολικό τους εισόδημα μειώθηκε μόνο κατά 15%.

Εκτός από αυτά, όμως, η απόφαση της Βουλής να μοιράσει λάπτοπ στους νεοεκλεγέντες βουλευτές για την υποστήριξη του κοινοβουλευτικού τους έργου προκάλεσε ποίκιλλες αντιδράσεις για την κίνηση σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η κίνηση του Προέδρου της Βουλής δεν ήταν και τόσο καλά οργανωμένη, αφού ξέχασαν να δώσουν υπολογιστές σε ορισμένους βουλευτές, ανάμεσά τους και ένας του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να εκφραστούν παράπονα για μη τήρηση της ισοτιμίας και της ισονομίας όλων των μελών του Κοινοβουλίου.

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.