Ληστεία στο σπίτι της Λιάννας Κανέλλη

Θύμα διαρρηκτών έπεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.  Άγνωστοι παραβίασαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, μπαλκονόπορτα του ισογείου στη μονοκατοικία της κ. Κανέλλη στην Εκάλη την ώρα που η βουλευτής κοιμόταν μέσα και άρπαξαν, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, 800 ευρώ, διάφορα τιμαλφή και τα κλειδιά του αυτοκινήτου της με το οποίο διέφυγαν.

Η κ. Κανέλλη αντελήφθη την κλοπή το πρωί που ξύπνησε και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία ερευνά την υπόθεση. Σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ αναφέρει ότι «η εισβολή αυτή έχει πέραν της ληστείας και άλλους στόχους». Μάλιστα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας χαρακτηρίζει την εισβολή αυτή προειδοποιητική και τονίζει ότι «απαιτεί από τις αρχές να διερευνήσουν την υπόθεση και να εντοπίσουν τους εισβολείς». «Το πολιτικό μήνυμα αυτής της εισβολής επιστρέφεται στους εμπνευστές της. Όποιοι και αν είναι οι στόχοι τους θα πέσουν στο κενό. Έχουν γνώση οι φύλακες», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Η βουλευτής Λιάννα Κανέλλη μίλησε για τη ληστεία στο σπίτι της και περιέγραψε όσα έζησε: «Συνέβη κάτι άγριο και με σαφή προειδοποιητική χροιά. Σε ένα σπίτι όπου κοιμόμαστε τέσσερις άνθρωποι μπήκαν μετά τις 5 το ξημέρωμα, από μία δυστυχώς όχι καλά ασφαλισμένη ισόγεια μπαλκονόπορτα, άφησαν οτιδήποτε «πολύτιμο» θα μπορούσε να υπάρξει μέσα στο σπίτι, πήραν επιλεκτικά μόνον υλικό αρχειακό ή ηλεκτρονικό δικό μου, άφησαν δηλαδή άλλα λάπτοπ και άλλους υπολογιστές που υπήρχαν στο σπίτι και πήραν τον προσωπικό μου υπολογιστή, το προσωπικό μου iPhone,  τα προσωπικά τηλέφωνα τα δύο back up που έχω. Ήξεραν με ακρίβεια τι θα μπουν να πάρουν. Έψαξαν επισταμένως μόνο δικά μου αντικείμενα, αφαίρεσαν μόνο τα δικά μου κλειδιά αυτοκινήτου και μου άρπαξαν το τζιπ που πήρα πρόσφατα για λόγους ασφαλείας» ανέφερε η κα Κανέλλη και συνέχισε: «Δεν αντιλήφθηκε κανένας τίποτα. Προφανώς είχαν παρακολουθήσει εξαιρετικά καλά το σπίτι ώστε να μπουν την ώρα που ήμασταν ξενυχτισμένοι και ταλαιπωρημένοι. Ήρθαν μέχρι τις κρεβατοκάμαρες. Οι δύο είχαν ανοιχτές πόρτες, η δικιά μου ήταν κλειστή. Δεν είχαν σκοπό να κάνουν τίποτα περισσότερο από το να στείλουν το μήνυμα.» Ωστόσο, η βουλευτής είναι ψύχραιμη. «Δεν μπορώ να φοβηθώ. Δεν είναι η πρώτη φορά που στη ζωή μου γίνομαι στόχος και αντικείμενο τέτοιας επιλεκτικής μεταχείρισης».

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.