«Μίνι Μονέ»

Τον αποκαλούν «Μίνι Μονέ». O λόγος για τον 9χρονο Βρετανό Kieron Williamson από το Norfolk που τα έργα του θυμίζουν εκείνα του διάσημου Γάλλου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Claude Monet.

Πρόκειται για άλλο ένα παιδί θαύμα της ζωγραφικής ο οποίος κατάφερε να πουλήσει από την πρώτη κιόλας δουλειά του το 2009 δεκαεννέα πίνακες προς 17.000 ευρώ σε δημοπρασία καθώς και 24 πίνακές του σε 15 λεπτά έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 386.000 ευρώ.
Τρεις μήνες αργότερα άλλοι 16 πίνακές του πωλήθηκαν προς 21.500 ευρώ μέσα σε 14 λεπτά.

Τον Ιούλιο του 2010 ακολούθησε άλλη μία μεγάλη επιτυχία όταν 33 ελαιογραφίες, παστέλ και υδατογραφίες πουλήθηκαν μέσα σε μισή ώρα προς σχεδόν 190.000 ευρώ.
Σε κάθε του έκθεση γίνεται πανδαιμόνιο, και τα έργα του συνήθως πωλούνται όλα μέσα στο πρώτο τέταρτο. Αγοραστές από την Κίνα έως τις ΗΠΑ είναι σε μόνιμη λίστα αναμονής.

Τον περασμένο Νοέμβριο έβγαλε 134.000 ευρώ όταν δεκάδες πίνακές του
πωλήθηκαν μέσα σε δέκα λεπτά! Το ρεκόρ ποσού που έχει πιάσει έργο του ήταν 53.800 ευρώ. Επρόκειτο για πίνακα του λιμανιού Mevagissey στην Κορνουάλη. Αγοραστής ήταν μία ασφαλιστική εταιρεία και το έργο κοσμεί την αίθουσα συσκέψεων της. Ο μικρός μετά δήλωσε ότι θέλει να γιορτάσει την επιτυχία κερνώντας την οικογένειά του κινέζικο (takeaway).

Κανείς δεν γνωρίζει από πού κληρονόμησε ο «Μίνι Μονέ» το ταλέντο του αφού κανείς από τους γονείς τους δεν έχει σχέση με την ζωγραφική.

Ο 9χρονος ζωγράφος μας θυμίζει την περίπτωση της μικρής Aelita Andre.
Με τη μόνη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο ζωγραφίζουν, αφού τα έργα του Kieron απεικονίζουν τοπία, πεδιάδες, και με βάση τους ειδικούς, η ποιότητά τους, είναι ανώτερη και πιο προσεγμένη.

Έχει αποκτήσει τόσους πολλούς θαυμαστές που κάποιοι από αυτούς είχαν
κατασκηνώσει έξω από τη γκαλερί για 48 ώρες για να μην χάσουν τους πίνακες που ήθελαν.

Η μητέρα του μάλιστα έγραψε και ένα βιβλίο για την πορεία του γιου της προς τη δόξα με τίτλο «Kieron Williamson Coming to Light – The Remarkable Story of a Child’s Gift to Painting». Ωστόσο τον κρατούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αφού επιθυμούν το παιδί τους να έχει μια φυσιολογική ζωή. Ο «Μίνι Μονέ» θα αργήσει να έχει ελεύθερη πρόσβαση στα ταχέως αναπτυσσόμενα πλούτη του μέχρι να γίνει 18, καθώς οι γονείς του, Michelle και Keith, τα επενδύουν για λογαριασμό του.

Κατερίνα Δεμπεγιώτου
Δείτε κάποια από τα αριστουργήματα του:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.