Μετανάστευση: Λύση ή όνειρο απατηλό;

metanasteusiΕ ναι λοιπόν είμαστε νέοι και στην Ελλάδα του 2012 αυτό ακούγεται αρκετά δυσοίωνο. Η μετανάστευση είναι το εναλλακτικό πλάνο που έχει πλέον στο μυαλό του κάθε νέος Έλληνας που σέβεται τον εαυτό του.. η μήπως όχι;

Πρόσφατα διαπίστωσα ότι αυτό το σενάριο είναι εντελώς υποκειμενικό. Δεν αναφέρομαι βέβαια σ’ αυτούς που έχουν τα λεφτά του μπαμπά και τα αυγατίζουν. Μιλάω για εμάς που έχουμε παραγγείλει ρετρό κορνίζα να βάλουμε τα πτυχία μας και ντρεπόμαστε να ζητήσουμε για μια ακόμα φορά χαρτζιλίκι. Έρχομαι λοιπόν να σας πληροφορήσω ότι το θέμα της ‘μετακόμισης’ σ’ άλλη γη, σ’ άλλα μέρη δεν μας προβληματίζει όλους το ίδιο.

Υπάρχει η κατηγορία εκείνων που θεωρούν την Ελλάδα την πιο όμορφη χώρα του κόσμου και δεν θέλουν με τίποτα να εγκαταλείψουν αυτόν τον παράδεισο. Πιστεύουν – ειλικρινά δεν ξέρω γιατί- ότι θα καταφέρουν να ζουν αξιοπρεπώς με μια αντάξιά τους εργασία και με ότι συνεπαγόταν αυτό κάποια χρόνια πριν (καλά λεφτά, καλό ωράριο και λίγο αραλίκι γιατί Ελλάδα είμαστε βρε αδερφέ).

Από την άλλη υπάρχουν αυτοί που δεν τους νοιάζει που θα πάνε, αρκεί να ζουν αξιοπρεπώς και να μην ξαγρυπνούν το βράδυ σκεπτόμενοι αν αύριο θα έχουν να πληρώσουν το χαράτσι, το νοίκι, το φροντιστήριο των παιδιών , αν θα τους απολύσουν από τη δουλεία τους.

Παρόλα αυτά όλες οι απόψεις είναι σεβαστές και κατανοητές. Νομίζω όμως ότι όλα ξεκινούν από τις προτεραιότητες και τα θέλω μας. Θέλω να πω δηλαδή ότι πέραν πολλών άλλων πραγμάτων που μας διακρίνουν, οι προσδοκίες που έχουμε για την ζωή μας είναι ένα από αυτά. Το αν προτιμάμε δηλαδή να ζούμε σε μια ηλιόλουστη χώρα που κάθε μέρα που περνάει θα φοβόμαστεγια την επόμενη με ότι σημαίνει αυτό ή αν θα είμαστε μακριά από το σπίτι μας, τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά τουλάχιστον δεν θα ‘φυτοζωούμε’..

Όπως και να έχει πλέον τα διλλήματα είναι καθημερινά.. Να μείνω ή να φύγω; Ο εχθρός της δράσης λένε, είναι η σκέψη.. και όπως άκουσα πρόσφατα… κανένας δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για σένα, αν δεν το κάνεις εσύ για τον εαυτό σου..!!

Δώρα Αικατερίνη

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.