Με λογισμό και μ’ όνειρο – O Γιάννης Μαρκόπουλος στο Ηρώδειο

Ο μεγάλος συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος θα διευθύνει τα έργα του την 1η Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού σε μια συναυλία που θα μας ταξιδέψει σε αγαπημένα ακούσματα, ανασύροντας –σύμφωνα και με τον τίτλο- «το λογισμό» και «τ’όνειρο», σε μια εποχή δύσκολη, όπως η σημερινή.

ΦΩΤΟ - MARKOPOULOS 0210

Συνταξιδιώτες του σε αυτή τη μουσική διαδρομή θα είναι:

O Γιώργος Νταλάρας, που ξανασυναντιέται μουσικά με τον Γιάννη Μαρκόπουλο επί σκηνής μετά από 25 χρόνια.

Νατάσα Μποφίλιου σε ειδική συμμετοχή στην πρώτη συνεργασία τους

O Vassilikos, που συνομιλεί μουσικά με το συνθέτη ήδη από πέρυσι.

O Χαράλαμπος Γαργανουράκης με τον Λάκη Χαλκιά, σε συνέχεια των 40 ετών συνεργασίας με το συνθέτη .

Kαι τέλος, η περίφημη σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, που ερμηνεύει  παγκόσμια  συμφωνικά έργα του συνθέτη και  θα αποδώσει  τον Στράτη θαλασσινό ανάμεσα στους Αγάπανθους.

Όλοι αυτοί οι ξεχωριστοί ερμηνευτές θα συναντηθούν την 1η Σεπτεμβρίου και ο καθένας με το δικό του, μοναδικό, τρόπο θα αποδώσει το διαχρονικό ορίζοντα των τραγουδιών του Γιάννη Μαρκόπουλου. Τραγουδιών που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει…από τα περίφημα «Μαλαματένια λόγια» και το «Ζαβαρακατρανέμια» ως τα «Χίλια μύρια κύμματα», τα «Παραπονεμένα λόγια», τη «Μητέρα Μεγαλόψυχη», το «Καφενείον η Ελλάς»…..

Οι παλιές γνώριμες συνθέσεις θα συμπληρωθούν από τις νεώτερες, προσφέροντας ένα μουσικό πανόραμα σε μια μοναδική βραδιά κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης.

Το μοναδικό σύνολο των παραπάνω ερμηνευτών συμπληρώνουν: ο  διάσημος  βέλγος φλαουτίστας  Marc  Grauwels, η περίφημη αυλήτρια του Νάι  Σύλβια Κουτρούλη, 16μελής χορωδία, 8μελές Βυζαντινό σύνολο υπό τον Ναούμ και η  Oρχήστρα  Παλίντονος Αρμονία .

 

Ώρα έναρξης της παράστασης: 21:00

Τιμές Εισιτηρίων:  40€ (Διακεκριμένη Ζώνη),  35€ (ΖΩΝΗ Α’),   30€ ( ΖΩΝΗ Β’), 25€ (ΖΩΝΗ Γ’), 20€ (ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ ),  15€ (ΦΟΙΤΗΤΕΣ) και 5€ (ΑΜΕΑ -22 Θέσεις)

Προπώληση εισιτηρίων: Public / Livetickets.gr / Εκδοτήρια TicketServices (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσματζόγλου) / Τηλεφωνικό κέντρο: 210 7234567

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.