Μια «Τρελή τρελή σαραντάρα» στο Μικρό Παλλάς

   Μια «Τρελή τρελή σαραντάρα» καταφθάνει τον Οκτώβριο στο Μικρό Παλλάς αποφασισμένη να πάει κόντρα στα ήθη της εποχής της και τον καθωσπρεπισμό της κοινωνικής της τάξης. Έχει αποφασίσει ν’  ακολουθήσει τον μεγάλο της έρωτα παρόλο που είναι χήρα, παρόλο που ο «κύκλος» της δεν το επιτρέπει και κυρίως παρόλο που είναι «σαράντα και…»

Το αριστουργηματικό δίδυμο Αλέκος Σακελλάριος – Χρήστος Γιανακόπουλος που μας χάρισαν πολλές αθάνατες κωμωδίες με τις οποίες διασκέδασαν γενιές και γενιές, ανέβασαν το 1960 την κωμωδία «Σαράντα και…» με τη Μαίρη Αρώνη ως Τζένη Πετρομιχάλη, μια σαραντάρα χήρα, ολίγον πεταχτούλα, που ερωτεύεται έναν γοητευτικό αλλά φτωχό βιολιστή και έρχεται αντιμέτωπη με τα αδέρφια της που θέλουν να την παντρέψουν με τον ηλικιωμένο Τζώρτζη Χατζηθωμά, πλούσιο πλην όμως κουφό εφοπλιστή.

Η μεγάλη επιτυχία του έργου οδήγησε τους συγγραφείς, έπειτα από πολλά χρόνια, στην κινηματογραφική διασκευή «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ανέλαβε – και απογείωσε – η Ρένα Βλαχοπούλου σε μια ερμηνεία που έχει μείνει αλησμόνητη. Η σπουδαία κωμικός «πάτησε» στο ξεκαρδιστικό σενάριο και πρόσθεσε τις δικές της απολαυστικές  πινελιές όπως λ.χ. όταν αποκάλεσε τη μεγαλύτερη αδερφή της «Κοκκάλω», προσφώνηση που ακολούθησε την εξαιρετική Τασσώ Καββαδία για πολλά χρόνια.

Πενήντα δύο χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα, την εκρηκτική Τζένη Πετρομιχάλη καλείται να ερμηνεύσει η Βίκυ Σταυροπούλου και τον θίασο στελεχώνουν ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, η Ελένη Κρίτα, η Βάσω Γουλιελμάκη, ο Στράτος Χρήστου, ο Κωνσταντίνος Κακούρης, ο Γιώργος Δεπάστας και η Νεφέλη Ορφανού.

 

ΣΥNΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγγάρη
Κοστούμια: Κατερίνα Παπανικολάου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Μουσική διδασκαλία: Αλέξιος Πρίφτης
Παραγωγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

Βίκυ Σταυροπούλου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Ελένη Κρίτα, Βάσω Γουλιελμάκη, Νεφέλη Ορφανού, Στράτος Χρήστου, Κωνσταντίνος Κακούρης, Γιώργος Δεπάστας, Ivan Svitailo.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τετάρτη 20:00
Πέμπτη 21:00
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 18:00 (λαϊκή) & 21:00
Κυριακή 18:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ
Πλατεία: 20 €   Λαϊκή: 17 € (Σάββατο απόγευμα), Κάθε Παρασκευή 15€
Φοιτητικό: 15 €
Ανέργων: 10 € (απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας)

Μικρό Παλλάς, Αμερικής 2 & Στοά Σπυρομήλιου
Τηλέφωνο: 210 3210025

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.