Μικρά μυστικά του Socializing

«Επικοινωνία είναι η διαδικασία αποστολής ενός μηνύματος από έναν πομπό σε ένα δέκτη, χρησιμοποιώντας έναν κώδικα επικοινωνίας. Ταυτόχρονα ο πομπός μπορεί να είναι και δέκτης, αφού στέλνει και λαμβάνει μηνύματα, όπως επίσης και ο δέκτης είναι ταυτόχρονα και πομπός».

Πολλές φορές όμως δεν είμαστε σε θέση να επικοινωνήσουμε με κάποιους ανθρώπους, πόσο μάλλον αν δεν τους γνωρίζουμε.

Εμείς θα σας αποκαλύψουμε μερικά μυστικά για να γίνεται ή απλά να φαίνεστε περισσότερο κοινωνικοί.

1)      Εξασκήσου – Ο καθρέφτης είναι ο καλύτερος τρόπος  για να δεις τον εαυτό σου ως ακροατή πριν από κάποιο σημαντικό γεγονός που σε αγχώνει, για παράδειγμα πριν από ένα «job interview» εξασκήσου μπροστά στον καθρέφτη για το τι θα πεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι την κρίσιμη ώρα όλο και κάτι θα θυμηθείς από αυτά που έλεγες στο είδωλο σου.

2)      Κλασσικές ερωτήσεις – Αν δεν είστε καλοί στο να πιάνετε τη κουβέντα με κάποιον, υπάρχουν σίγουρα κάποιες κοινές ερωτήσεις που μπορούν να απευθυνθούν σε όλους τους ανθρώπους, (για παράδειγμα από που είσαι, «ποιος ξέρει μπορεί να είστε και κοντοχωριανοί, μη μου πείτε ότι δεν σας έχει συμβεί ποτέ»; Με τι ασχολείσαι, ποια είναι τα hobbies σου, τι μουσική ακούς… είναι μερικές  από τις ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε σε κάποιον για να ξεκινήσετε έναν υποτυπώδη διάλογο και που ξέρετε ίσως προκύψει μια συζήτηση με κοινά ενδιαφέροντα.

3)      Νοιώσε άνετα – Αν για παράδειγμα  βρεθείς σε ένα πάρτι, με άγνωστο κόσμο μην αισθανθείς άβολα, μπορείς να πλησιάσεις μια παρέα πολλών ατόμων με το καλύτερο σου χαμόγελο, να χαλαρώσεις και πριν καλά καλά το καταλάβεις σίγουρα θα βρεθείς να μιλάς με κάποιον και να γνωρίζεις νέο κόσμο.

4)      Παρατήρησε τον κόσμο γύρω σου – Κι όμως όσο παράξενο και να σου φαίνεται το σίγουρο είναι πως παρατηρώντας τον κόσμο τριγύρω, θα δεις πως υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που γελούν δυνατά, που κάνουν «ατσούμπαλες» κινήσεις και ζημιές. Παρατηρώντας πόσοι πολλοί άνθρωποι γύρω σου είναι σαν εσένα ή ακόμα «χειρότεροι» σίγουρα θα νοιώσεις πιο άνετα.

5)      Προετοιμάσου – Είναι καλό όταν πας κάπου να είσαι ενήμερος για το ποιους θα δεις, ακόμα και αν τους γνωρίζεις, αν όχι φρόντισε να μάθεις κάποιες πληροφορίες για αυτούς πριν την έλευση σου στον τόπο συνάντησης, αυτό θα σε βοηθήσει να ξέρεις καλύτερα κάποιες συνήθειες ανθρώπων για παράδειγμα αν κάποιος είναι αθλητής, φιλόζωος, γκατζετάκιας, μουσικός κλπ. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να έχεις ετοιμάσει μερικά θέματα για να επικοινωνήσεις με μεγαλύτερη άνεση.

6)      Χαλάρωσε – Ένα ποτηράκι κρασί είναι αρκετό για να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις από την πίεση που μπορεί να νοιώθεις και να μπορέσεις να απολαύσεις την εκάστοτε συνάντηση. Πρόσεχε μόνο ένα μην το παρακάνεις, γιατί μετά θα έχεις τελείως διαφορετικά από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

7)      Be yourself – Για το τέλος άφησα το πιο σημαντικό, γιατί καλές οι συμβουλές και τα μυστικά, αλλά το μεγαλύτερο μυστικό είναι ένα «Just Be Yourself». Μπορεί οι περισσότεροι από μας να έχουμε κάποια κοινά στοιχεία, αλλά το σίγουρο είναι πως είμαστε διαφορετικοί και αυτό είναι που αρέσει, αυτό είναι που κάνει κάποιον ενδιαφέρων στο να θες να του μιλήσεις, να τον γνωρίσεις, να αποκτήσεις οποιουδήποτε είδους σχέση μαζί του. Γι’ αυτό μην φοβάστε να είστε ο εαυτός σας. Είναι το καλύτερο χαρτί που έχετε, «είναι ο κρυμμένος άσσος στο μανίκι σας» και ποιος ξέρει ίσως στο τέλος να ανακαλύψετε ότι δεν χρειάζεστε κανένα από τα παραπάνω μυστικά.

Κατερίνα Δεμπεγιώτου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.