Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων

newego_LARGE_t_1101_54159659Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας οργανώνει  στις 12:30 μετά το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος, αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΛΒΟ).

Στις 8:00 το βράδυ οργανώνει συλλαλητήριο στη πλατεία Συντάγματος το Πανελλήνιο Αγωνιστικό Μέτωπο, (ΠΑΜΕ).

Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έχουν προγραμματισθεί στις 7:30 στην πλατεία Ομονοίας στην πλατεία Κάνιγγος στα Προπύλαια και στους στύλους του Ολυμπίου Διός.

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ έχουν εξαγγελθεί και στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδος.

Με στάσεις εργασίας σήμερα και αύριο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αποφασίσθηκε στάση εργασίας σήμερα , από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου. Συγχρόνως, η Ομοσπονδία έχει συγκαλέσει για τις 12.30 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Κλαυθμώνος.

Για την Παρασκευή αποφασίσθηκε στάση εργασίας από τις 11:30 έως το λήξη του ωραρίου. Την ίδια ημέρα η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση .Το Σαββατοκύριακο όλοι οι εργαζόμενοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Για τη Δευτέρα, παραμονή ψήφισης του πολύ-νομοσχεδίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος. Η συγκέντρωση ενδέχεται να συνδυαστεί με συναυλία, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ολονύκτιας παραμονής στην πλατεία.

Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Την Πέμπτη στις 3 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων.

Σε ό,τι αφορά στην αποκομιδή απορριμμάτων, οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους κατά τόπους συλλόγους.  Οι εργαζόμενοι στο δήμο Νίκαιας-Ρέντη θα απέχουν από την αποκομιδή σκουπιδιών ως την Παρασκευή.

Πηγή:News247.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.