Νέα έρευνα: Η συμβίωση παχαίνει τις γυναίκες, αλλά αδυνατίζει τους άνδρες!

Η συμβίωση ενός ζευγαριού μπορεί να προσθέσει μερικούς πόντους στη μέση της γυναίκας, αλλά να αφαιρέσει μερικά κιλά από τον άνδρα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Στην έρευνα αυτή, το ένα τρίτο των γυναικών δήλωσαν πως τελικά οδηγήθηκαν να τρώνε περισσότερο μετά τη συγκατοίκηση με το σύντροφό τους, με άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους του, σύμφωνα με την Daily Mail.

Αντιθέτως, το ένα τρίτο των ανδρών δήλωσαν πως είχαν την τάση να μειώσουν τις ποσότητες τροφής που προσλαμβάνουν. Πολλοί ισχυρίζονται πως οι άνδρες στράφηκαν σταδιακά σε τρόφιμα που θεωρούνται πιο “γυναικεία”, όπως το γιαούρτι και η σαλάτα.

Διατροφολόγοι δήλωσαν, πως τα ζευγάρια που ετοιμάζουν συχνά το φαγητό μαζί, δεν λαμβάνουν υπόψη τις διαφορετικές διατροφικές ανάγκες τους, με συνέπεια να λαμβάνουν και οι δύο τις ίδιες ποσότητες φαγητού.

Η έρευνα, ακόμη, κατέληξε πως οι άνδρες και οι γυναίκες πολύ συχνά τρέφονται λανθασμένα όταν ζουν μαζί λόγω των στερεοτύπων για τα δύο φύλο, με το 90% των γυναικών να ισχυρίζονται πως ήταν πιο πιθανό να αγοράσουν κρέας όταν πάνε για ψώνια με το σύντροφό τους.

Στη μελέτη αυτή που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο, τέλος, έλαβαν μέρος περισσότεροι από 1.300 άνδρες και γυναίκες, και έφερε στην επιφάνεια μια συνολικά λανθασμένη και κακή “διατροφική ευαισθητοποίηση” των ανδρών και των γυναικών στη χώρα.

Ανδρέας Σταύρου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.