Νέα Επιστημονική Έρευνα: Το κόκκινο κρασί καταπολεμά τον καρκίνο


Notice: Undefined variable: counter in /var/www/vhosts/roadstory.gr/httpdocs/wp-content/themes/advanced-newspaper/inc/theme-gallery.php on line 43

Cancer 1

Μία ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου του Κολοράντο των ΗΠΑ, μέσω της έρευνας που διεξήγαγε, υποστηρίζει πως ειδικά το κόκκινο κρασί μπορεί να επιβραδύνει ή ακόμη και να καταπολεμήσει τον καρκίνο. Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Advances in Experimental Medicine and Biology, δείχνει πως η ρεσβερατρόλη, χημική ουσία που ανιχνεύεται στη φλούδα του σταφυλιού και στο κόκκινο κρασί, είναι ικανή να επανορθώσει τη βλάβη που προκαλούν άλλα αλκοολούχα ποτά στα κύτταρα.

Ο Dr. Robert Sclafani, επικεφαλής της έρευνας δήλωσε

Το ακλοόλ βομβαρδίζει τα κύτταρα μας και το σώμα μας και μπορεί να διορθώσει μόνο κάποια από τη ζημιά. Η ρεσβερατρόλη όμως κάνει αυτή τη δουλειά. Σκοτώνει τα κατεστραμμένα κύτταρα, ώστε να μην μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.

Για την έρευνα χρησιμοποιήθηκαν ποντίκια με καρκινικούς όγκους, στα οποία έγιναν ενέσεις με ρεσβερατρόλη. Έπειτα από τις ενέσεις αυτές οι καρκινικοί τους όγκοι άρχισαν να συρρικνώνονται, ενώ σταμάτησαν να εμφανίζονται καινούριοι.

Η έρευνα αυτή πιθανόν σηματοδοτεί την ανακάλυψη καινούριων θεραπειών για τον καρκίνο, οι οποίες σαφέστατα θα είναι πιο ήπιες για τον οργανισμό απ’ ότι οι χημειοθεραπείες.

RoadStory.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.