Νέα Επιστημονική Έρευνα: 10 φορές πιο επικίνδυνα τα ηλεκτρονικά τσιγάρα (;)

ηλεκτρονικό τσιγάρο

10 φορές περισσότερη φορμαλδεϋδη, μια καρκινογόνο ουσία, φαίνεται πως περιέχουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μετά από έρευνα που διεξήχθη στην Ιαπωνία. Έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αυτής της έρευνας την εβδομάδα που μας πέρασε, αναζωπυρώθυκαν και πάλι οι συζητήσεις σχετικά με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τις επιδράσεις που αυτά έχουν στην υγεία.

Ο Naoki Kunugita, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας, δήλωσε:

 Ένα εμπορικό σήμα του ηλεκτρονικού τσιγάρου στάθηκε αφορμή για την έρευνα, συμφωνα με την οποία τα ηλεκτρονικά περιέχουν 10 φορές αυξημένη ποσότητα φορμαλδεϋδης απ’ ότι τα συμβατικά.

Η φορμαλδεϋδη είναι ουσία που χρησιμοποιείται στην ταρίχευση, ενώ έχει συνδεθεί και με το σύνδρομο των άρρωστων κτιρίων. Ο ίδιος επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι:

Ειδικά όταν το καλώδιο (όπου εξατμίζεται το υγρό) υπερθερμαίνεται, παράγονται μεγαλύτερες ποσότητες αυτών των επιβλαβών ουσιών.

Στελέχη του Υπουργείου Υγείας της Κίνας τονίζουν πως τα αυξημένα επίπεδα αυτής της ουσίας θέτουν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Έλληνας καρδιολόγος Κωνσταντίνος Φαρσαλινός υποστηρίζει πως το δείγμα της συσκευής ηλεκτρονικού τσιγάρου που χρησιμοποιήθηκε αποτελεί «ακραία περίπτωση» και πως:

Άκόμα κι αν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα περιείχαν αυτά τα ποσοστά φορμαλδεϋδης, δεν περιέχουν την πλειοψηφία των άλλων τοξικών και καρκινογόνων ουσιών που βρίσκονται στον καπνό του τσιγάρου.

RoadStory.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.