Νέα στοιχεία για τους τρομοκρατικούς Πυρήνες

Νέα στοιχεία- φωτιά προέκυψαν μετά από έρευνα της αντιτρομοκρατικής αναφορικά με τα μέλη της ομάδας που συμμετείχε στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Πιο συγκεκριμένα, από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων στο Βόλο, όπου φαίνεται να κινούνταν στο διάστημα από τις 30 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι αστυνομικοί μια γυναίκα και πέντε άνδρες, που συμμετείχαν στη ληστεία στην Κοζάνη, έμεναν στο ξενοδοχείο ΑΡΓΩ του Βόλου σε δύο τρίκλινα δωμάτια, τα οποία είχαν κλείσει στο όνομα Δημήτρης Πολίτης, με πλαστή ταυτότητα. Παράλληλα, ερευνώνται και οι μετακινήσεις άλλων δυο μελών της οργάνωσης, που ταξίδεψαν από την Αθήνα και συνάντησαν τους έξι στο Βόλο την πρώτη Φεβρουαρίου.

Πάντως, η Αντιτρομοκρατική ψάχνει τώρα πληροφορίες για τη γυναίκα που συμμετείχε στη «δίδυμη» ληστεία στο Βελβεντό, καθώς η παρουσία της στο ξενοδοχείο του Βόλου οδηγεί στο συμπέρασμα πώς αυτή ήταν που συμμετείχε και στη ληστεία του Βελβεντού.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, με τα αποτυπώματα και το DNA από τα φερόμενα μέλη των Πυρήνων, που αναμένονται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, θα αποκαλύψουν τη σχέση των κατηγορουμένων με τα περισσότερα από 300 ευρήματα από τις γιάφκες στο Χαλάνδρι και το Παγκράτι καθώς και με τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό. Παράλληλα, εξετάζεται και το οπτικό υλικό από τις κάμερες του Mall και των τραπεζών για να γίνει μια υποτυπώδης ταυτοποίηση των υπόπτων, όσον αφορά τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά. Άλλωστε, όπως τονίζουν οι αστυνομικοί τα πορίσματα αυτά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, αφού πρόκειται να αποκαλύψουν στοιχεία για την οργάνωση των συγκεκριμένων εγκλημάτων καθώς και για την ταυτότητα των υπόλοιπων δραστών που κατάφεραν να ξεφύγουν και κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Αλέξανδρος Πήχας

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.