Νέες συμπλοκές και επιθέσεις στη Συρία

Οι συνεχιζόμενες έμπυρες διαμάχες που σημειώνονται τους τελευταίους μήνες στη Συρία, συνεχίστηκαν και σήμερα, έχοντας ως αποτέλεσμα το θάνατο μιας ομάδας φοιτητών στη Δαμασκό

Πιο συγκεκριμένα, δώδεκα φοιτητές σκοτώθηκαν όταν βλήματα όλμου των ανταρτών έπληξαν την καντίνα της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Δαμασκού, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Οι πρώτες εικόνες μάλιστα είναι ανατριχιαστικές, με τους γιατρούς να προσπαθούν να επαναφέρουν στη ζωή τους νεαρούς, ενώ κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα του αίματος. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κοντά στην πλατεία των Ομμεϋάδων, σε ώρα αιχμής  καθώς πολλοί φοιτητές τελείωναν εκείνη  την ώρα τα μαθήματα τους και  κατευθύνονταν προς το συγκεκριμένο σημείο.

Η επίθεση αυτή ήρθε να προστεθεί στις επιθέσεις των ανταρτών  στην περιοχή αυτή, στην οποία βρίσκονται πολλά επίσημα κτίρια, κυρίως αυτό του τηλεοπτικού δικτυού  Αλ Ιχμπαρίγια. Έτσι κάνουν γνωστές τις θέσεις τους για τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τις ελευθερίες αλλά και για την οπλοκατοχή , ενώ παράλληλα βρίσκονται στα πρόθυρα νέου εμφυλίου πολέμου.

Την ίδια ώρα, συριακά μαχητικά έπληξαν με τέσσερις ρουκέτες μία ακατοίκητη περιοχή στα σύνορα με τον Λίβανο, όπως ανακοίνωσαν πηγές ασφαλείας. Η επίθεση συνέβη τέσσερις μέρες μετά την προειδοποίηση της Δαμασκού ότι ενδεχομένως να πλήξει τις θέσεις των σύρων ανταρτών που έχουν καταφύγει κατά μήκος των συνόρων. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι προκλήθηκαν θύματα από τα αεροπορικά πλήγματα κοντά στην πόλη Αρσάλ, στην κοιλάδα Μπεκάα. Οι κάτοικοί της, σουνίτες οι περισσότεροι, στηρίζουν τους σύρους αντάρτες που μάχονται κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.