Νέες τουρκικές προκλήσεις σε ελληνική βραχονησίδα (Βίντεο Ντοκουμέντο)

Ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου κοντά στη βραχονησίδα Ζουράφα, έξι ναυτικά μίλια ανατολικά της Σαμοθράκης, όταν μια τουρκική ακταιωρός πέρασε με μεγάλη ταχύτητα δίπλα από σκάφος του ελληνικού Λιμενικού, προκαλώντας μεγάλο κυματισμό, σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει το πλήρωμα του σκάφους.

ellada-tourkia

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση αυτή έγινε αρκετές φορές.

Όλα ξεκίνησαν όταν Τούρκοι ψαράδες μπήκαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Λίγη ώρα μετά έφθασαν κοντά στη βραχονησίδα σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ζητήθηκε από τους ψαράδες να απομακρυνθούν. Ωστόσο, οι Τούρκοι «απάντησαν» με μία κίνηση – πρόκληση, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο.

Ωστόσο, η εφημερίδα Χουριέτ, μέσω της ιστοσελίδας της, παρουσίασε το θέμα κάνοντας λόγο για παρενόχληση των Τούρκων ψαράδων από σκάφη του Λιμενικού.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα: «Το ελληνικό λιμενικό συνέχισε με επιμονή την παρενόχληση υποστηρίζοντας πως η βραχονησίδα βρίσκεται στα δικά τους χωρικά ύδατα. Οι μονάδες του ελληνικού λιμενικού, με τον ερχομό του τουρκικού σκάφους, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τα χωρικά μας ύδατα. Η παρενόχληση, όπως και η στιγμή της παρέμβασης, του τουρκικού σκάφους καταγράφηκε από κάμερα των ψαράδων».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.