Νίκος Λυγερός: Ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης

“Η νοημοσύνη είναι η πάλη της ανάγκης εναντίον της τύχης” 

Σύμφωνα με την κλίμακα Standford-Binet ο Νίκος Λυγερός είναι ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189) καθώς ο δείκτης νοημοσύνης του απαντάται μία φορά κάθε 80 εκατομμύρια ανθρώπους. Επίσης, είναι ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο.

lygerosΟ Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Στρατηγικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο της Λυών στη Γαλλία…  Είναι αναγνωρισμένος μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική. Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, τη Σχολή Στρατολογικού. Επίσης, διδάσκει Σκηνοθεσία, Στρατηγική και Φιλοσοφία του Θεάτρου στο Θέατρο Ανδρέας Βουτσινάς. Μέσα σε όλα αυτά είναι και διερμηνέας-μεταφραστής στα Γαλλικά δικαστήρια.

Η Στρατηγική και η Γεωπολιτική είναι οι τομείς στους οποίους εξειδικεύεται. Άλλωστε είναι ένας εκ των τριών καθηγητών που συνέταξαν την συμβουλευτική έκθεση για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας που τέθηκε στη διάθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ήταν αυτός που διάβασε το σχέδιο Ανάν των 10.000 σελίδων, εντόπισε επακριβώς τις αντιφάσεις και συνέταξε μια έκθεση μονοψήφιων σελίδων καταγράφοντας τες, την παρέδωσε στον πρόεδρο της Κύπρου Τ. Παπαδόπουλο απ’ όπου φαινόταν ότι θα ερχόταν η απόρριψή του.

Ο Έλληνας επιστήμονας γεννήθηκε το 1968 στο Βόλο και λίγα χρόνια αργότερα η οικογένεια του μετακόμισε στη Γαλλία. Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τους τομείς της Άλγεβρας, της Θεωρίας Αριθμών και της Συνδυαστικής.

Ανήκει στις ομάδες των ερευνητών που ανακάλυψαν το 1998 δέκα πρώτους διαδοχικούς αριθμούς σε αριθμητική πρόοδο και το 2010 την έκτη λύση της εξίσωσης του Ramanujan, μέσω υπολογιστών.

Έχει ιδρύσει την οργάνωση The Pi Society, στην οποία για να εγγραφεί κάποιος πρέπει να έχει IQ 176 και πάνω, βαθμός νοημοσύνης που σύμφωνα με στατιστική πιθανότητα είναι μια στο εκατομμύριο.

 Είναι μέλος της Mensa, η οποία έχει 115.000 μέλη ανά τον κόσμο, της Parssociety, όπου συμμετέχουν άτομα μόνο με υψηλό δείκτη νοημοσύνης.

Στην προσωπική του ιστοσελίδα υπάρχουν πάνω από 14.590 γραπτά κείμενα του ιδίου που περιλαμβάνουν άρθρα πάνω σε διάφορα θέματα από Φιλοσοφία μέχρι Ζωγραφική και Κινηματογράφο.

Ο Νίκος Λυγερός αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις πιο σημαντικές και αξιόλογες εκπροσωπήσεις της χώρας μας στον κόσμο της Επιστήμης και των Τεχνών.

Φαίη Κεφαλά

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.