Νόμιμη η οπλοφορία στη Βουλή

Το ζήτημα της απαγόρευσης οπλοφορίας των βουλευτών στο κτίριο του κοινοβουλίου αναδεικνύεται εκ νέου μετά από σχετικό αίτημα που απηύθυνε, μέσω ραδιοφωνικής της συνέντευξης, η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα έχει στείλει και επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής.

Ποιο είναι όμως το καθεστώς οπλοφορίας στη Βουλή;

Τον περασμένο Δεκέμβριο, στο πλαίσιο της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας είχε αποστείλει στη Βουλή έγγραφο για το θέμα της οπλοφορίας των βουλευτών.

«Η είσοδος και κίνηση των κ.κ. βουλευτών πραγματοποιείται χωρίς κανένα περιορισμό στο Μέγαρο της Βουλής», διευκρινιζόταν στο έγγραφό του, το οποίο είχε διαβιβαστεί μετά από αναφορά του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για το «φαινόμενο κυκλοφορίας οπλισμένων βουλευτών στους χώρους του κοινοβουλίου».

Η αναφορά είχε κατατεθεί από τον βουλευτή μετά από δημοσίευμα που έφερε τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη να προσπαθεί να ανακόψει το φαινόμενο κυρίως μετά τη χορήγηση αδειών οπλοφορίας σε πολλούς βουλευτές της Χρυσής Αυγής . Στην απάντησή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης διαβεβαίωνε ότι «από την Υπηρεσία Ασφάλειας της Βουλής λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφαλείας ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητας, με σύγχρονη τεχνική – ηλεκτρονική υποστήριξη κατά τη διαδικασία ελέγχου των εισερχομένων ατόμων σε όλους τους χώρους του κοινοβουλίου».

Αναφορικά με τους επισκέπτες, αστυνομικούς, εργαζόμενους και λοιπούς συνεργάτες των βουλευτών, ο κ. Δένδιας ενημέρωνε ότι «εισέρχονται στο χώρο της Βουλής, σύμφωνα με συγκεκριμένη διαδικασία ελέγχου, με προϋποθέσεις και περιορισμούς που προβλέπονται κατά περίπτωση».

Όπως ειδικότερα ενημέρωνε ο υπουργός:

Οι αστυνομικοί συνοδοί ασφαλείας του πρωθυπουργού, του προέδρου της Βουλής και των αρχηγών κοινοβουλευτικών κομμάτων, εισέρχονται ελεύθερα σε όλους τους χώρους του Μεγάρου της Βουλής, εφόσον είναι εφοδιασμένοι με ειδική κάρτα διαπίστευσης.

Η διαπίστωση τυχόν κατοχής όπλου ή οποιουδήποτε αντικειμένου, που εμπίπτει στην κατηγορία όπλου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2168/1993 και τα οποία νομίμως φέρονται από τους προτιθέμενους να εισέλθουν στο Μέγαρο της Βουλής παραλαμβάνονται στα σημεία ελέγχου, ασφαλίζονται σε ερμάριο, καταγράφονται σε ειδικό βιβλίο και στον κάτοχό τους επιδίδεται απόδειξη παραλαβής, με την επίδειξη της οποίας παραλαμβάνονται κατά την αποχώρησή του.

Η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή μετά τα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην Ολομέλεια, σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ζήτησε δημόσια από τον πρόεδρο της Βουλής και τη Διάσκεψη των Προέδρων να απαγορευτεί η είσοδος οπλοφορούντων βουλευτών στη Βουλή. «Δεν επιτρέπεται βουλευτής ψυχάκιας, φασίστας, λαϊκιστής ή βλάκας να κυκλοφορεί μέσα στο κτίριο της Δημοκρατίας με όπλα», δήλωσε η κ. Πιπιλή.

Πηγή:Newsit.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.