Ξεκινούν αύριο με την Έκθεση οι Πανελλαδικές

Με το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας γενικής παιδείας αρχίζουν αύριο, νωρίς το πρωί, οι πανελλαδικές εξετάσεις οι οποίες θα διεξαχθούν κανονικά και μετά την απόφαση των καθηγητών να μην απεργήσουν μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι πρόεδροι των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) που συνεδρίαζαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα -μετά από θυελλώδεις συζητήσεις, ανατροπές και αντεγκλήσεις- αποφάσισαν ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι όροι για να πραγματοποιηθεί η απεργία.

Οι καθηγητές συνεκτίμησαν το γεγονός της επιστράτευσης, αλλά και την αρνητική στάση για απεργίες μέσα στις εξετάσεις, τόσο της ΑΔΕΔΥ όσο και της ΓΣΕΕ και κατέληξαν στην απόφαση να μην προχωρήσουν σε απεργία.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ που είχε λάβει την απόφαση για απεργίες πριν την επιστράτευση επανήλθε αργά χθες το βράδυ ζητώντας να ψηφίσουν οι πρόεδροι αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για απεργίες. Το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό εναντίον των απεργιακών κινητοποιήσεων, καθώς μόλις 18 πρόεδροι ήταν υπέρ της άποψης ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για απεργία, 9 κατά και 57 ψήφισαν λευκό. ‘Ετσι, δεν διαμορφώθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία για να προχωρήσουν οι καθηγητές σε απεργία.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συνεχίσει σήμερα τις επαφές του με τα πολιτικά κόμματα και μετά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ. Για αύριο το απόγευμα σχεδιάζεται συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει για να επανεξετάσει τις εξελίξεις. Συγχρόνως μελετά κι άλλες κινητοποιήσεις.

 

Πηγή:newsit.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.