[Η κοινωνία σε αναβρασμό] Οι αγρότες στις επάλξεις

Σε θέσεις μάχης παραμένουν οι αγρότες καθώς ενδυναμώνουν τα μπλόκα τους και σκληραίνουν τη στάση τους με συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων. Για δέκατη ημέρα και σε όλη τη χώρα, από τον Έβρο, τη Θεσσαλονίκη, τη Φθιώτιδα, τη Δράμα, το Κιλκίς, τη Χαλκιδική, την Πιερία, τη Θεσσαλία, τη Μαγνησία, την Πρέβεζα, τη Βοιωτία, την Εύβοια, την Αχαΐα, τη Ρόδο αλλά και την Κρήτη οι αγρότες ενώνουν τις δυνάμεις τους, με τα τρακτέρ να πληθαίνουν.

Το μεγαλύτερο μπλόκο έχει στηθεί στη Νίκαια, όπου σήμερα το μεσημέρι επικράτησε ένταση μεταξύ των αγροτών και των δυνάμεων της αστυνομίας αφού οι αγρότες πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία για περίπου είκοσι λεπτά στο οδόστρωμα της εθνικής οδού Αθηνών- Λάρισας. Η ένταση έληξε με τη ρίψη χημικών, οι αγρότες επέστρεψαν στα Τρακτέρ τους και η αστυνομικές αρχές απαγόρευσαν την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας.

Την ίδια ώρα, τα μέλη της  Πρωτοβουλίας  για την Ενοποίηση και την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Κινήματος, που συνεδρίασαν χθες στον Πλαταμώνα Πιερίας, αποφάσισαν να κατεβάσουν από αύριο προειδοποιητικά τα τρακτέρ στους δρόμους, τις επόμενες κινήσεις τους όμως θα καθορίσουν, αφού πρώτα κλείσει ο κύκλος επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς. Τις δυνάμεις τους ενισχύουν και οι αγρότες στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Κουλούρας Ημαθίας, όπου συρρέουν με τα τρακτέρ τους αγρότες από τα μπλόκα στον Κοπανό Νάουσας και στην Κυψέλη Ημαθίας. Αυτή την ώρα δεκάδες ταξί και αστικά λεωφορεία καταφθάνουν στην Κουλούρα, στη Βέροια, για να συμπαρασταθούν στους αγρότες

Οι ίδιοι οι αγροτες πάντω δηλώνουν πως «Θα γεμίσουν τον δρόμο με τρακτέρ και ανάλογα με τη δύναμη και τη διάθεσεις της κυβέρνησης, θα αποφασίσουν  μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες για το μέλλον της κινητοποίησης».

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.