Οι συναισθηματικές ταινίες σάς παχαίνουν

crying-women-movie

Έρευνα έδειξε ότι, τρώμε, έως και 55%, περισσότερο όταν βλέπουμε μια ταινία, που μας προκαλεί στεναχώρια και δάκρυα, σε σχέση με μια χαρούμενη και αστεία ταινία.

«Αφού τελείωσαν οι ταινίες, σκουπίσαμε τα δάκρυα και διαπιστώσαμε ότι όσοι είχαν παρακολουθήσει τη στενάχωρη ταινία, είχαν καταναλώσει, κατά 36%, μεγαλύτερη ποσότητα ποπ κορν» ανέφερε ο ερευνητής, Brian Wansink, από το πανεπιστήμιο Cornell.

«Οι ταινίες μπορεί να προκαλούν μια ανάγκη για το λεγόμενο συναισθηματικό φαγητό (φαγητό της παρηγοριάς) και οι άνθρωποι τρώνε για να ισορροπήσουν τα συναισθήματα στεναχώριας, που τους προκαλούνται» εξήγησε, από την πλευρά της, η ερευνήτρια Aner Tal.

rbvs0180396

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι προσπαθούν να ελέγξουν το βάρος τους πρέπει να διασφαλίσουν ότι δεν θα βάλουν τον εαυτό τους σε πειρασμό, όταν βλέπουν μια ταινία, αφήνοντας τα σνακ «κλειδωμένα», σε ένα ντουλάπι.

Αν δε μπορείτε να αντισταθείτε, στον πειρασμό του τσιμπολογήματος, φροντίστε τουλάχιστον να βάλετε μπροστά σας υγιεινά σνακ, όπως φρούτα και λαχανικά.

RoadStory.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.