«Οι 3 σωματοφύλακες» στην παιδική σκηνή του Κ.Θ.Β.Ε.

 «Οι τρεις Σωματοφύλακες» του Αλεξάνδρου Δουμά είναι η εναρκτήρια παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για τη νέα θεατρική περίοδο 2013-2014. Πρόκειται για μια νέα διασκευή του πιο πολυδιαβασμένου έργου του Δουμά, η οποία με σύνθημα «Ένας για όλους και όλοι για έναν»  καλεί τα παιδιά να γίνουν με τη σειρά τους μικροί σωματοφύλακες, σε μια εποχή που η παιδική βία βρίσκεται σε έξαρση.

PHOTO_SOMATOFYLAKES1

Το έργο θα παρουσιαστεί, σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου, από την Παιδική Σκηνή του Κ.Θ.Β.Ε. στο Βασιλικό Θέατρο από αυτή την  Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013.

 

Υπόθεση του έργου

Ο νεαρός ντ’ Αρτανιάν φτάνει στο Παρίσι φιλοδοξώντας να γίνει σωματοφύλακας του βασιλιά. Εκεί γίνεται φίλος με τους τρεις σωματοφύλακες Άθω, Πόρθο και Άραμι, κι όλοι μαζί μπλέκονται σε διάφορες περιπέτειες, που ξεκινούν από τις συμπλοκές τους με τους φρουρούς του δολοπλόκου καρδινάλιου και φτάνουν μέχρι την εμπλοκή τους στην ερωτική ιστορία της βασίλισσας με τον δούκα του Μπάκιγχαμ. Απ’ τα ταξίδια στο Λονδίνο για τις υποθέσεις της βασίλισσας, μέχρι την πολιορκία της Λα Ροσέλ με τον στρατό του βασιλιά, οι τέσσερις φίλοι παραμένουν αχώριστοι, κάνοντας σύνθημά τους το «Ένας για όλους και όλοι για έναν». Η νέα διασκευή του πιο πολυδιαβασμένου έργου του Αλεξάνδρου Δουμά (πατέρα) για το παιδικό και νεανικό κοινό απλοποιεί την πλοκή του πρωτοτύπου, διατηρώντας τη ζωντάνια των διαλόγων του συγγραφέα. Η προσθήκη τραγουδιών υπογραμμίζει τα διαχρονικά μηνύματα του έργου, ενώ το σύνθημα «Ένας για όλους και όλοι για έναν», σε μια εποχή που η παιδική βία βρίσκεται σε έξαρση, καλεί τα παιδιά να γίνουν με τη σειρά τους μικροί σωματοφύλακες στο σχολείο τους και στη γειτονιά τους.

 

Συντελεστές

Απόδοση-διασκευή-στίχοι: Ξένια Γεωργοπούλου

Σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Βούρος

Σκηνικά-κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου

Μουσική: Κώστας Βόμβολος

Χορογραφία: Δημήτρης Κυανίδης

Σπαθογραφίες: Σόνια Ψωμιάδου

Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος

Μουσική διδασκαλία: Νίκος Βουδούρης

Video art: Γιάννης Πειραλής

Βοηθός σκηνοθέτη: Δελίνα Βασιλειάδου

Βοηθός φωτιστή: Μιχάλης Ζίφτης

Οργάνωση παραγωγής: Ροδή Στεφανίδου

 

Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Στράτος Ανούδης, Λουκία Βασιλείου/Mαρίνα Χατζηιωάννου, Αναστασία Δαλιάκα, Έφη Δρόσου, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Νίκος Κεπεσίδης, Μαρίνα Χατζηϊωάννου, Λευτέρης Λιθαρής, Μιχάλης Μιχαλακίδης, Σταύρος Μπίλλιος,  Δαμιανός Νικολαΐδης, Νίκος Νικολαΐδης, Δημήτρης Παπιόπουλος, Γιάννης Πλακίδης, Αθανάσιος Ρέστας, Αλεξία Σαπρανίδου, Στέργιος Τζαφέρης, Φίλιππος Τσαουσέλης, Βασίλης Τσορλάλης, Ορέστης Χαλκιάς.

Συμμετέχουν επίσης οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ: Ελευθερία Αγγελίτσα, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Στέλιος Καλλιστράτης, Αντώνης Μιχαλόπουλος, Χρήστος Τσαβλίδης, Μαρία Χάνου.

Ακροβάτες: Βύρωνας Σκουρής, Camilla Bombardini

Ζογκλέρ: Ασημίνα Πολυχρονίου, Θανάσης Τζιόβας

 

Πληροφορίες:

Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Παραστάσεις: Τρίτη – Παρασκευή:  10.30  (για σχολεία), Κυριακή 11:00 & 3.00 μ.μ. (για το κοινό)

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: Κυριακές 10 €, Τιμή σχολικού εισιτηρίου: Τρίτη – Παρασκευή7 €

*Ειδικά για τις Κυριακές ισχύει «Οικογενειακό εισιτήριο»: Ο ένας ενήλικας δωρεάν. Γιατί το παιδικό θέατρο είναι οικογενειακή υπόθεση. Το ΚΘΒΕ προσφέρει ένα εισιτήριο ατελώς για τον ένα από τους δύο ενήλικες συνοδούς

Προπώληση εισιτηρίων

Ταμεία και ιστοσελίδα ΚΘΒΕ www.ntng.gr

Viva Τηλ. 11876 & www.viva.gr

Kαταστήματα Public Θεσσαλονίκης, www.public.gr

  • Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33
  • Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos

 Καταστήματα Seven Spots

Ώρες λειτουργίας ταμείων: Eταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2): Τρίτη-Κυριακή: 9.30 π.μ.-9.30 μ.μ.

Βασιλικό θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου): Τρίτη-Κυριακή: 9.30 π.μ.-9.30 μ.μ.

Τηλ. κρατήσεων: 2315 200200

Βασιλικό θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.