Οι «top» πτήσεις ιδιωτικών τζετ στον κόσμο

private-jet

Η διαδρομή Μόσχα- Νίκαια είναι η πιο δημοφιλής διαδρομή ιδιωτικών τζετ στον κόσμο, ακολουθούμενη από το Μαϊάμι- Νέα Υόρκη και το Νέα Υόρκη- Λος Άντζελες.

Αυτό, τουλάχιστον, δείχνει έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, από την παγκόσμια εταιρεία ακινήτων Knight Frank. Η ετήσια Έκθεση Πλούτου τεκμηριώνει τα πρότυπα των πλουσίων (εκείνων που κατέχουν πάνω από 30 εκατ. δολάρια), για να αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί η παγκόσμια κατανομή του πλούτου, μες στην επόμενη δεκαετία.

Η πλειοψηφία των ιδιοκτητών ιδιωτικών τζετ είναι επιχειρηματίες. Πάνω από το 80% από αυτούς είναι άνδρες, ενώ ο πλούτος τους προέρχεται, κυρίως, από τη χρηματοδότηση και από τις βιομηχανίες πετρελαίου/ φυσικού αερίου.

Custom-Private-Jet

Επίσης, η έκθεση καταδεικνύει ότι, η μετανάστευση των πλούσιων ιδιοκτητών ιδιωτικών τζετ επηρεάζει έντονα την παγκόσμια αγορά ακινήτων πολυτελείας. Οι περισσότεροι από αυτούς εκτελούν πτήσεις προς και από τις ίδιες πόλεις. Δηλαδή, Μόσχα, Νίκαια, Νέα Υόρκη, Μαϊάμι, Λος Άντζελες, Φλόριδα, Σικάγο και Χιούστον.

Οι πιο δημοφιλείς διαδρομές, από το 2013 και έπειτα, έτειναν να είναι προς και από τις οικονομικές πρωτεύουσες του κόσμου και τις αγορές πολυτελών ακινήτων. Όπως, Λονδίνο- Νίκαια και Νέα Υόρκη- Δυτικό Παλμ Μπιτς (Φλόριδα). Επίσης, τα δρομολόγια προς και από αναδυόμενες αγορές και τις μεγάλες οικονομικές πρωτεύουσες γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, όπως το Λάγος – Λονδίνο και το Βενεζουέλα (Maiquetia)- Μαϊάμι.

Όπως επισημαίνει η μελέτη, οι διαδρομές των ιδιωτικών τζετ αποκαλύπτουν τις σχέσεις μεταξύ των διαφόρων παγκόσμιων αγορών. Για παράδειγμα, η αύξηση του αριθμού των πτήσεων τζετ, σε βασικές αγορές της Ε.Ε., από τη Λατινική Αμερική, δείχνει ότι σταθεροποιούνται οι οικονομικοί δεσμοί, μεταξύ των δύο αγορών.

screen shot 2015-03-09 at 10.18.19 am

RoadStory.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.