Ο άνθρωπος που έχει συλληφθεί πάνω από 1300 φορές!!

Henry EarlΠέρασε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του στη φυλακή. Είναι 63 χρονών και έχει καταφέρει να συλληφθεί από τις αρχές πάνω 1350 φορές μέσα σε διάστημα 40 ετώ.
Ο Henry Earl είχε συλληφθεί για πρώτη φορα τον Ιούλιο του 1970 σε ηλικία 20 ετών. Έκτοτε, συνέχισε να έχει μπλεξίματα με τις αρχές για πάνω από 1300 φορές. Δεν είναι επικίνδυνος αφού δεν έχει κατηγορηθεί για ληστεία, φόνο ή κάποιο άλλο σοβαρό αδίκημα αλλά για διατάραξη κοινής ησυχίας λόγω μέθης– τουλάχιστον τις περισσότερες φορές.
Κάτοικος του Λέξιγκτον στο Κεντάκι των ΗΠΑ, o Henry είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην τοπική κοινωνία για τα ανδραγαθήματά του. Με την πάροδο των χρόνων αυτή έχει ξεπεράσει τα όρια της πολιτείας με αποτέλεσμα να έχει παντού φανατικούς θαυμαστές.
Ο Henry είναι αλκοολικός και μεθάει συνεχώς. Αυτό έχει ως συνέπεια να δημιουργούνται εξαιτίας του πολλές φορές επεισόδια. Από την πρώτη του σύλληψη στα 20 μέχρι σήμερα, σε διάστημα 43 ετών, ο Henry έχει περάσει μέσα σε κάποιο κελί περίπου 5000 ημέρες, τουτέστιν 13 ολόκληρα  χρόνια. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα στατιστικά αυτών των 43 ετών θα εκπλαγεί.
Κατά μέσο όρο περνάει στη φυλακή τις 5 από τις 7 ημέρες της εβδομάδας (περίπου 243 ημέρες από τις συνολικά 365 του χρόνου). Εκτιμάται ότι συλλαμβάνεται ανά δυο ή τρεις ημέρες.

Ίσως κάποιος σκεφτεί ότι με τις συνεχείς συλλήψεις προσπαθεί να αποκτήσει δημοσιότητα, φήμη κ.ο.κ. Δεν συμβαίνει τίποτα απ’ όλα αυτά. Απλά, έτσι έχει μάθει να ζει.

Αριστείδης Γκαλέτσης

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.