Ο Γιάννης Ζουγανέλης θεραπεύει τη «Σεξουαλική ζωή του κου και της κας Παπαχαραλάμπους»

Μετά την επιτυχημένη θεραπεία της «Σεξουαλικής ζωής του κυρίου και της κυρίας Νικολαϊδη», ο γιατρός Γιάννης Ζουγανέλης δέχεται την επίσκεψη του επόμενου ζευγαριού, του κυρίου και της κυρίας Παπαχαραλάμπους, προκειμένου να θεραπεύσει πάντα με την πολύτιμη βοήθεια των θεατών, τη σεξουαλική τους ζωή. Από τη Δευτέρα 6 Μαϊου και για 15 μόνο παραστάσεις έρχεται στο θέατρο Εγνατία το νούμερο δύο, η νέα βερσιόν ή, αν προτιμάτε, το sequel της sold out (για δυο θεατρικές σεζόν) κωμωδίας της Δήμητρας Παπαδοπούλου. Οι φετινοί ψυχαναλυόμενοι είναι ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και η Τζόυς Ευείδη. Μέσα από τη δική τους σχέση, διαμορφώνεται επί σκηνής μια καινούρια συνθήκη ψυχανάλυσης.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Ο κύριος και η κυρία Νικολαΐδη τα ξαναβρήκαν και επαναπροσδιόρισαν τη σεξουαλικότητα τους με επιτυχία. Γι’ αυτό και με ασφάλεια σύστησαν το  σεξολόγο Γιάννη Λεονάρδο στους καλούς τους φίλους Γεράσιμο και Τζόυς.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Ο κύριος και η κυρία Παπαχαραλάμπους περνούν σεξουαλική κρίση μέσα στην οικονομική κρίση και o πιο φημισμένος ψυχοσεξολόγος της Ελλάδας αναλαμβάνει να λύσει το πρόβλημα τους, βάζοντάς τους σε ένα group therapy, στο οποίο… συμμετέχει και το κοινό! Θεατές και ηθοποιοί γίνονται μία ομάδα ψυχοθεραπείας υπό τη διεύθυνση του αλλόκοτου γιατρού, ο οποίος επιδιώκει να καθοδηγήσει άπαντες στη σεξουαλική ευτυχία.

Σε σχέση με το 2010, όταν πρωτοανέβηκε το έργο, τώρα τα οικονομικά προβλήματα είναι ακόμη χειρότερα και η λίμπιντο των Ελλήνων ακόμη πιο πεσμένη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ζευγάρι υπήρξε για χρόνια παράνομο, μέχρι που η σχέση τους νομιμοποιήθηκε. Τώρα, βιώνει τη σεξουαλικότητά του υπό συνθήκες έγγαμου βίου και υπόκειται στη φθορά της ρουτίνας και της καθημερινότητας, η οποία σε συνδυασμό με την πίεση της οικονομικής κρίσης, κάνει την κατάσταση να φαντάζει ανεξέλεγκτη. Προσθέστε και την ασυμφωνία χαρακτήρων σε πολιτικό επίπεδο. Αμφότεροι, κάποτε ΚΝΙΤΕΣ. Τώρα πια, ο μεν Γεράσιμος-δημοσιογράφος στο επάγγελμα- έγινε Τσίπρας, η δε Τζόυς -κομμώτρια, με δική της επιχείρηση-ψήφισε Σαμαρά. Όλα αυτά κι άλλα πολλά, όπως ανομολόγητα πάθη, περίεργες επιθυμίες  και απωθημένα αποκαλύπτονται, καταγράφονται και ψυχαναλύονται.

Την ώρα που το ζευγάρι βγάζει επί σκηνής τα «εν οίκω εν Δήμω» το κοινό συμμετέχει  σε ασκήσεις αποσυμπίεσης, χαλάρωσης και γελιοθεραπείας και διώχνει από πάνω του παρακρατημένο θυμό χρόνων.  Επίσης  καθοδηγεί την τύχη του ζευγαριού με τον πιο δημοκρατικό τρόπο. Εκλογές!

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Αγγελίτα Τσούγκου

Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης

Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

Βίντεο: Αντώνης Δελαπόρτας

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Φρόσω Ράλλη

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζουγανέλης, Τζόυς Ευείδη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

 

Πληροφορίες 

Παραστάσεις: Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 21:15, Σάββατο: 18:15 & 21:15, Κυριακή: 20:00

Πρόγραμμα εορτών

Δευτέρα 6/5: 18:15 & 21:15

Τρίτη 7/5: 21:15,

Πέμπτη 9/5 & Παρασκευή 10/5: 21:15,

Σάββατο 11/5: 18:15 & 21:15

Κυριακή 12/5: 20:00

Τιμές εισιτηρίων:  Γενική είσοδος:  19€, Φοιτητικό – μαθητικό:16€

Ειδικές τιμές για ανέργους – πολύτεκνους & συλλόγους

 

Θέατρο Εγνατία

Πατριάρχου Ιωακείμ 1 – Πλ. Αγ. Σοφίας, Τηλ.: 2310-225172

Πληροφορίες: 2310-428027, 422029

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.