Ο δείκτης του ρολογιού της συντέλειας του κόσμου μετακινήθηκε ξανά!

doomsday-clockΓνωρίζατε ότι υπάρχει το λεγόμενο Doomsday Clock (Το Ρολόι της Συντέλειας του Κόσμου);

Αν όχι, μάθετε πως το 1947, επιστήμονες του Συμβουλίου Επιστημών και Ασφαλείας του Δελτίου των Ατομικών Επιστημόνων δημιούργησαν ένα συμβολικό ρολόι του οποίου οι δείκτες μετακινούνται, από τους ίδιους τους επιστήμονες, κάθε φορά που συμβαίνει κάποιο γεγονός σε παγκόσμιο επίπεδο, το οποίο θα μπορούσε να μας φέρνει πιο κοντά στην καταστροφή του κόσμου!

Αρχικά, το ρολόι είχε εφευρεθεί για να μετακινούνται οι δείκτες μονάχα όταν συνέβαιναν πολιτικά γεγονότα, τα οποία ενδεχομένως να μας έχουν φέρει πιο κοντά σε μια πυρηνική καταστροφή.

Από το 2007, όμως, οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να μετακινούν τους δείκτες επίσης, κάθε φορά που αλλαγές στις κλιματικές συνθήκες του πλανήτη θα μπορούσαν μακροπρόθεσμα να οδηγήσουν στο τέλος της ανθρωπότητας.

Μάλιστα, οι δείκτες του ρολογιού μετακινούνται και προς τα πίσω όταν κάποιο γεγονός μειώνει τον κίνδυνο για ολοκληρωτική καταστροφή.

Οι επιστήμονες έχουν θέσει ως κριτήριο πως, όσο πιο κοντά στις 00:00 βρίσκεται το ρολόι τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος και δυστυχώς, από την Πέμπτη 22/1/2015 το ρολόι δείχνει 23:57 (δηλαδή 3 μόνο λεπτά πριν το τέλος) εξαιτίας εμφανών κλιματικών αλλαγών!

Σημειωτέον ότι, τόσο κόντα στις 12πμ οι δείκτες του ρολογιού βρέθηκαν για τελευταία φορά το 1984 κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

 

Roadstory.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.