Ο Δημήτρης Μαραμής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – Ερμηνεύουν οι L. Orfanos και Θ. Βουτσικάκης

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τη συναυλία του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή με τίτλο Spanish Poets in New Yorkμε την Ελληνοαμερικανίδα σοπράνο Lina Orfanos και τον τραγουδιστή Θοδωρή Βουτσικάκη, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2.

maramis

 

Το Spanish Poets in New York είναι ένα ρεσιτάλ τραγουδιών και ορχηστρικών κομματιών του Δημήτρη Μαραμή με θεματική το ερωτικό πάθος, την οικουμενική αγάπη, τον απεγνωσμένο πόθο. Περιλαμβάνει την πρώτη επίσημη παρουσίαση της νέας δισκογραφικής δουλειάς του συνθέτη με τίτλο Ay Amor”. Ο τίτλος της συναυλίας Spanish Poets in New York προέρχεται από το ποίημα του Λόρκα

“Ποιητής στην Νέα Υόρκη”, κι εκφράζει την οικουμενικότητα του συγκεκριμένου κύκλου τραγουδιών Ay Amor αλλά και το ταξίδι των μελοποιημένων Ισπανόφωνων ποιητών από τον Δ. Μαραμή και την L. Orfanos σε μία μητρόπολη της τέχνης, την Νέα Υόρκη.

Το πρόγραμμα της συναυλίας θα περιλαμβάνει άλλη μία πρεμιέρα. Τον νέο κύκλο τραγουδιών του συνθέτη με τίτλο «Αισθηματική Ηλικία» και ερμηνευτή τον ταλαντούχο νέο τραγουδιστή Θοδωρή Βουτσικάκη. Ο ομώνυμος δίσκος θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο.

Ο δίσκος “Ay Amor”, που κυκλοφόρησε πρώτα στις ΗΠΑ κι έπειτα στην Ελλάδα, αποτελείται από ισπανόφωνα τραγούδια σε ποίηση Λόρκα, Νερούντα και άλλων Ισπανόφωνων ποιητών, με βασική ερμηνεύτρια την σοπράνο Lina Orfanos και φιλική συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη. Η ενθουσιώδης υποδοχή που επεφύλαξε το αμερικάνικο κοινό στον ταλαντούχο συνθέτη και την Ελληνοαμερικανίδα σοπράνο και η μεγάλη επιτυχία των συναυλιών τους στην Αμερική, στο φημισμένο Cornell University, στο Montclair Art Museum και στις διάσημες μουσικές σκηνές Symphony Space και Metropolitan Room της Νέας Υόρκης, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την επίσημη παρουσίαση του “Ay Amor στην Ελλάδα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Τα τραγούδια του “Ay Amor” θα ερμηνεύσει η Ελληνοαμερικανίδα σοπράνο Lina Orfanos, ενώ τα τραγούδια του νέου κύκλου «Αισθηματική ηλικία» θα ερμηνεύσει ο Θοδωρής Βουτσικάκης.

Δημήτρης Μαραμής – Spanish Poets in New York

Πότε: Παρασκεύη 21 Φεβρουαρίου 2014, 21.00

Που: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2

Συμμετέχουν οι ερμηνευτές

Lina Orfanos
Θοδωρής Βουτσικάκης

Μουσικοί

Κώστας Παυλάκος (βιολί), Χρήστος Κυπαρίσης (τσέλο), Αγαμέμνων Μάρδας (κοντραμπάσο). Στο πιάνο ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής.

Τιμές εισιτηρίων: 12€, 8€ (μαθητικά – φοιτητικά – κάτοχοι κάρτας ανεργίας)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.