Ο ελληνικός στρατός, ο χειρότερος στην Ευρώπη ως προς την αντιμετώπιση των ομοφυλοφίλων

Μία ιδιαίτερη έρευνα διεξήγαγε το Κέντρο Στρατηγικών Μελετών της Χάγης σχετικά με την αντιμετώπιση των ομοφυλοφίλων στις ένοπλες δυνάμεις 103 χωρών του πλανήτη.

Η Ελλάδα κατέκτησε… τη χειρότερη θέση στην Ευρώπη, εξαιρουμένης της Ρωσίας και της Τουρκίας, με βαθμολογία μόλις 56%, γεγονός που την κατατάσσει στην κλίμακα χαμηλότερα κι από γειτονικές βαλκανικές χώρες, όπως η Αλβανία και η Σερβία, που είθισται να θεωρούνται ιδιαίτερα  συντηρητικές.

Όπως φαίνεται και από τον παρακάτω χάρτη την υψηλότερη βαθμολογία παγκοσμίως τη σημειώνει ο Καναδάς, οι βορειοευρωπαϊκές χώρες και η Ν. Ζηλανδία.

gay military

Ο δείκτης βαθμολογίας ορίζεται από μια σειρά παραμέτρων στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η πολιτική του στρατού εναντίον των διακρίσεων ως προς τον σεξουαλικό προσανατολισμό, η θέση της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων για την καταπολέμησή τους, η ομοφυλοφιλία και η διαφυλικότητα ως λόγοι εξαίρεσης ή αποπομπής από το αντίστοιχο σώμα. Επιπλέον οι ερευνητές μελέτησαν το κατά πόσο ισχύουν οι παροχές του στρατού (συντάξεις πεσόντων κλπ.) σε συντρόφους ιδίου φύλου, το κατά πόσο οι συγκεκριμένες προτιμήσεις αντιμετωπίζονται ως διαταραχές αλλά και το ποσοστό συμμετοχής των ενόπλων δυνάμεων σε εκδηλώσεις υπερηφάνειας των ομοφυλοφίλων. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι το τελευταίο αυτό κριτήριο πληρούν μόλις 12 χώρες παγκοσμίως.

Δείτε εδώ τον διαδραστικό χάρτη με τα αποτελέσματα της έρευνας

Θάνος Βάγιος

 

 

Θάνος Βάγιος
athanasiosvagios@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.