Ο Θοδωρής Βουτσικάκης τραγουδά κάτω από τη σκιά ενός «Μαύρου Βελούδου»

Ο αισθαντικός τραγουδιστής Θοδωρής Βουτσικάκης, σε αναμονή της κυκλοφορίας της πρώτης του δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο “Αισθηματική Ηλικία” σε μουσική του Δημήτρη Μαραμή, συναντά την ταλαντούχα θεατρική συγγραφέα Άντα Τσεσμελή-Edwards και παρουσιάζουν την μουσική παράσταση «Μαύρο Βελούδο» στο French Keys στη Θεσσαλονίκη.

voutsikakis 1

Τα γεωγραφικά και  χρονολογικά σύνορα στις μουσικές επιλογές καταργούνται, σε ένα παιχνίδι με το μυαλό και τις αισθήσεις του ανθρώπου.

Τραγούδια από την «Αισθηματική Ηλικία» συναντιούνται με παραμύθια και ιστορίες της ευρωπαϊκής μεσόγειου, με το πάθος του αμερικάνικου νότου και  την αέναη διαδρομή της ελληνικής μουσικής. Ο κοινός άξονας όλων αυτών βρίσκεται στις πιο βελούδινες ερμηνείες του «Ντόριαν». Το παζλ συμπληρώνουν μερικοί από τους καλύτερους μουσικούς της Θεσσαλονίκης. Αφεθείτε στις αισθήσεις σας και το ταξίδι ξεκινάει…

“ Oπου να αγγίξεις το κορμί
χνούδι το δέρμα και αφορμή
παλάμη στο μετάξι και λίγο πριν χαράξει
μαύρα βελούδα στη φωνή…”

                                                                       Μιχάλης Γκανάς

“Διστακτικά αγγίζει ο Ντόριαν το μαύρο βελούδο που σκεπάζει την ίδια του τη ζωή. Περισσότερο από κάθε τι άλλο, βάλλεται η ανθρώπινη ηθική και οι αξίες του… Πόσο αθώος μπορεί να μείνει ο άνθρωπος μπροστά στο δέλεαρ της αιώνιας ομορφιάς και νιότης; Μέσα σε ένα μουσικό ταξίδι ζωής ο Ντόριαν καταφέρνει να μας παρουσιάσει τις φαντασιώσεις, τις αδυναμίες, τις εμμονές του. Όλα γένους θηλυκού και κάτω από τη σκιά ενός μαύρου βελούδου…”

voutsikakis 2
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σενάριο – καλλιτεχνική επιμέλεια:
Άντα Τσεσμελή-Edwards
Πιάνο: Σπύρος Ρασσιάς
Κοντραμπάσο: Γιώργος Σμυρνής
Σαξόφωνο: Άλκης Καρυζόνης

Τραγούδι: Θοδωρής Βουτσικάκης

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Από την Πέμπτη 27 Μαρτίου και κάθε Πέμπτη στο French Keys Jazz Club (Θ.Σοφούλη 48, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη)
Ώρα προσέλευσης: 21:00
Τηλ. κρατήσεων: 2310 402048

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.