«Ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες» στο θέατρο Εγνατία

Φέτος το θέατρο Εγνατία παρουσιάζει έναν μεγάλο ήρωα της Ελληνικής μυθολογίας, τον Ιάσονα, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Νανάς Νικολάου.

iasonas

Ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες του ξεκινούν ένα ταξίδι για το Δίκιο, που στην πορεία γίνεται ένα ταξίδι φιλίας, αλληλεγγύης και συνένωσης δυνάμεων αλλά και ένα ταξίδι δοκιμασίας για τα όρια της ανθρώπινης θέλησης και δύναμης.

Τα παιδιά εισπράττουν τα μηνύματα, μαθαίνουν τον μύθο των Αργοναυτών από το ξεκίνημα στην Ιωλκό της Μαγνησίας μέχρι την κατάκτηση του Χρυσόμαλλου Δέρατος στην Κολχίδα, που αποτελεί το κίνητρο της εκστρατείας, και την επιστροφή του Ιάσονα στην πατρίδα.

Γοητευτικοί, θαυμαστοί ήρωες, ο Ιάσων, ο Ηρακλής, ο Ορφέας, η Αταλάντη, συνθέτουν ένα παζλ περιπέτειας και κωμικών καταστάσεων, θάρρους  και ανθρωπιάς.

Τα παιδιά βλέπουν να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια τους, η θρυλική Αργώ, ο μυθικός Κένταυρος, οι μάχες των παλικαριών με τις τερατώδεις  Άρπιες, το Χρυσόμαλλο Δέρας, σε ένα υπερθέαμα από μία πλούσια παραγωγή (με καταπληκτικά σκηνικά και κοστούμια, μαγική μουσική και  video-προβολές) που σέβεται μικρούς και μεγάλους.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κάθε Κυριακή στις 11:30 και στις 15:00
Για σχολεία, καθημερινά μετά από συνεννόηση, στο τηλ.: 2310-428027

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος 10€
Οικογενειακό εισιτήριο  4 ατόμων: 35€
Ειδικές τιμές για ανέργους – πολύτεκνους- συλλόγους: 8€
Σχολικές παραστάσεις: 6€

Θέατρο Εγνατία, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Θεσσαλονίκη

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.