Ο Λευκός Πύργος έγινε… ροζ!

Δεν σας γελούν τα μάτια σας! Ο Λευκός Πύργος άλλαξε χρώμα και έγινε ροζ.

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε χθες το απόγευμα όσους πέρασαν από το ιστορικό κτίριο του Λευκού Πύργου που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η «αλλαγή» έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά του καρκίνου του μαστού με ειδικό φωτισμό που τοποθετήθηκε περιμετρικά του μνημείου.

Στις 5 λοιπόν το απόγευμα, γυναίκες μέλη του συλλόγου Άλμα Ζωής παρέα με όσους παραβρέθηκαν στο σημείο ένωσαν τα χέρια και σχημάτισαν με ροζ μπαλόνια το διεθνές σύμβολο πρόληψης του καρκίνου του μαστού, το ανθρώπινο κορδελάκι.

Στη συνέχεια, απελευθέρωσαν τα ροζ μπαλόνια ως ένδειξη απελευθέρωσης από τα ταμπού και απομυθοποίησης του καρκίνου του μαστού. Θέλησαν με αυτό τον τρόπο να μεταφέρουν ένα ηχηρό μήνυμα που να αφυπνίσει όλες τις γυναίκες και τους άντρες της συμπρωτεύουσας.

«Ελάτε να ενώσουμε τα χέρια και τις καρδιές μας και να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι η ΠΡΟΛΗΨΗ – ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ!» αναφερόταν στο κάλεσμά τους, καθώς πιστεύουν ορθώς ότι το όπλο κάθε γυναίκας είναι η έγκαιρη διάγνωση τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Ζωή Καρασουλτάνη

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.