Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι… ικέτευσε για συγγνώμη τον Πούτιν

Ο «ανεξήγητος»  θάνατος του ρώσου μεγιστάνα Μπόρις Μπερεζόφσκι βρίσκεται κάτω από τον ερευνητικό κλοιό της βρετανικής αστυνομίας, ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες του θανάτου του στο Ασκοτ, στην περιοχή του Μπερκσάιρ της νότιας Αγγλίας όπου βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του, στο Άσκοτ του Λονδίνου, πριν από περίπου δυο εβδομάδες.  Για την ιστορία, ο  Μπόρις Μπερεζόφσκι, ένας πρώην μυστικοσύμβουλος του Κρεμλίνου ο οποίος αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει τη Ρωσία μετά την άνοδο του Βλαντίμιρ Πούτιν στην εξουσία το 2000, βρέθηκε νεκρός στις 23 Μαρτίου στο μπάνιο του σπιτιού του φέροντας φανερά ίχνη απαγχονισμού.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, η δικαστική ήττα από τον πρώην συνεργάτη του Ρομάν Αμπράμοβιτς τον κατέστρεψε, καθώς αναγκάστηκε να πληρώσει δικαστικά έξοδα ύψους 6 εκκατομυρίων ευρώ.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από την ιδιωτική του αλληλογραφία, ο μόνος τρόπος να σταθεί  ξανά στα πόδια του ήταν να γυρίσει στη Ρωσία. Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία σύντροφος του Μπόρις Μπερεζόφσκι αποκαλύπτει τι έγραψε ο εκλιπόν στην επιστολή του προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αφού του είχε ζητήσει να τον συγχωρέσει και να του επιτρέψει να γυρίσει στη Ρωσία, αποκαλύπτει η 23χρονη Κατερίνα Σαμπίροβα στο περιοδικό The New Times που πρόσκειται στην αντιπολίτευση. Παράλληλα, η νεαρή γυναίκα, τελευταία σύντροφος της ζωής του Μπόρις Μπερεζόφσκι απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυτοκτόνησε ο Ρώσος ολιγάρχης.

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.