Ο Ομπράντοβιτς, η επιστροφή και ο… κύκλος

Είναι γεγονός! Η επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για να αντιμετωπίσει την ομάδα με την οποία κατέκτησε τα πάντα, αλλά και δημιούργησε μια δυναστεία που όμοια της δεν υπήρξε άλλη την τελευταία 15ετία στο σύγχρονο μπάσκετ (στην Ευρώπη πάντα) πραγματοποιήθηκε και το κλίμα ήταν κάτι παραπάνω από φορτισμένο.

ΟμπράντοβιτςΌταν μιλάμε, άλλωστε για Παναθηναϊκό και Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τότε η σχέση αυτή περνάει τα όρια της επαγγελματικής και ανήκει σε κάτι άλλο. Πρόκειται για σχέση πάθους (σε καμία περίπτωση μίσους), για μια σχέση ζωής. 13 χρόνια είναι αυτά…

Το παιχνίδι μπορεί να ήταν κομβικής σημασίας, όμως ποιος θα το θυμάται; Συνέβησαν τόσα τη νύχτα της 20ης Μαρτίου, που το τελικό αποτέλεσμα και η νίκη του Παναθηναϊκού, η οποία είναι πέρα για πέρα σημαντική από βαθμολογικής άποψης, περνούν σε δεύτερη, Τρίτη, ακόμα και τέταρτη μοίρα. Ήταν μια βραδιά που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στα βιβλία της μπασκετικής ιστορίας, μια βραδιά αξέχαστη.

Από τι να ξεκινήσει κάποιος; Από το γιγαντιαίο πανό «King is back» προς τιμήν του… Μίδα του ευρωπαϊκού μπάσκετ; Από την αποθέωση που γνώρισε ο «Ζοτς» κατά την είσοδο του στο παρκέ; Τα δάκρυα συγκίνησης λίγο αργότερα; Είναι πολλά όπως και να το κάνουμε, πολλά τα οποία δύσκολα τα ξεχνάς, έχοντας ζήσει τη βραδιά εκείνη, ακόμα κι από το σαλόνι του σπιτιού σου. Ήταν τέτοιες οι στιγμές άλλωστε.

king is backΚατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, πέραν των βραβεύσεων, φάνηκε έντονα κάτι στην ατμόσφαιρα. Πως ο κύκλος του Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό δεν έχει κλείσει, παρά το γεγονός πως βρισκόταν 13 χρόνια στο «πράσινο» πιλοτήριο. Ο κόσμος τον λατρεύει, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει, ήδη, ξεκινήσει το… μαρκάρισμα στον πολυνίκη τεχνικό, οπότε το καλοκαίρι αναμένεται να είναι καυτό για το «τριφύλλι», αν και ως ώρας ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, που σε μια ακόμα δύσκολη Παναθηναϊκή συγκυρία μπήκε μπροστάρης, δείγμα του ηγετικού χαρακτήρα του, τα πάει πάρα πολύ καλά, έχοντας βρει τις απαιτούμενες ισορροπίες. Όπως και να το κάνουμε, όμως, ο Ομπράντοβιτς είναι Ομπράντοβιτς. De facto!

Ομπράντοβιτς 1

Αντί επιλόγου, καλό είναι να τονιστούν δύο πράγματα. Το πρώτο είναι πως κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, όπου και βραβεύτηκε, ο Ομπράντοβιτς μίλησε για πρώτη φορά Ελληνικά, εκφράζοντας την αγάπη του προς τους φιλάθλους της ομάδας. Το δεύτερο, είναι και το βασικότερο. Αυτά εδώ τα λόγια: «Ο γιος μου ο Τζόρντι μαζί με την ομάδα του αναδείχθηκε πρωταθλητής Βελιγραδίου. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Δεν ξέρω αν θα γίνει καλός παίκτης, αλλά ειλικρινά ένα πράγμα ζητάω από το ζωή μου. Να γίνει κάποτε παίκτης του Παναθηναϊκού. Στο σταυρό που σας κάνω. Να μπει στο ΟΑΚΑ, να νιώσει αυτό που θα συμβεί. Κι εγώ σε μία γωνίτσα να το ζω, να είμαι εκεί χωρίς να αντιληφθεί κάποιος την παρουσία μου. Ούτε ο ίδιος ο Τζόρντι». Τάδε έφη, Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Απλά, μεγαλείο!

 

tsaltas

 

 

 

Χρήστος Τσάλτας
christos1246@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.