Ο Π. Καμμένος στη ΔΕΘ – «Το πλεόνασμα προέρχεται από τις 500.000 μη εγκεκριμένες συντάξεις»

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στα πλαίσια της ΔΕΘ άσκησε έντονη κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση τονίζοντας την αμετάβλητη θέση των ΑΝ.ΕΛ. για καταγγελία του μνημονίου και μονομερή διαγραφή του χρέους.

panos-kammenos-570

Αρχικά επέκρινε την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα, σχολιάζοντας την απόφαση των αρχηγών των κομμάτων της κυβέρνησης να δώσουν συνέντευξη τύπου, λόγω του φόβου τους να αντιμετωπίσουν τις ερωτήσεις των πολιτών. Παράλληλα, τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη έχει γίνει πρωτεύουσα κοψίματος κορδέλας, κι όχι φορέας διαλόγου μεταξύ των κομμάτων, των πολιτών και των παραγωγικών φορέων.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του πραγματοποίησε διαπιστώσεις για την περιορισμένη χρηματοδότηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας εν αντιθέσει με τις εξαγγελίες των κυβερνόντων, που φαίνονται στην κοινή γνώμη με την κατάργηση στην ουσία της ΕΛΒΟ. Ενώ αναφέρθηκε και στον  ΟΑΣΘ, στην επαναλαμβανόμενη απεργία από τις 20 Σεπτεμβρίου. Η Θεσσαλονίκη θα μείνει χωρίς λεωφορεία , καθώς οφείλονται ακόμα χρήματα, και η κυβέρνηση αρνείται να συμψηφίσει τα χρέη του οργανισμού με το ΙΚΑ.

Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη επέκρινε τις σταματημένες  εργασίες του μετρό  καθώς και τα προβλήματα με την ποιότητα του νερού στην Χαλκιδική ως αποτέλεσμα της εξόρυξης χρυσού.

Παράλληλα έριξε βολές και προς την αντιπολίτευση για αλλαγή των θέσεων της, τονίζοντας όμως παράλληλα τη διαρκή άποψη των ΑΝ.ΕΛ. για καταγγελία του μνημονίου και την μονομερή διαγραφή των χρεών. Βέβαια, όλα αυτά έρχονται ως απότοκο του μνημονίου, με στόχο να καταργηθεί το κράτος, που αποτελείται από:

  1. Δημόσια περιουσία, η οποία ξεπουλιέται και παράλληλα σχεδιάζεται η μεταφορά ΤΑΥΠΕΔ στο Λουξεμβούργο, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης.
  2. Ιδιωτική Περιουσία, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε αδιέξοδο τους πολίτες, αφού απειλούνται με δήμευση –ακόμα και της πρώτης κατοικίας τους- λόγω της βαριάς φορολογίας
  3. Ενοπλες Δυνάμεις, οι οποίες βρίσκονται σε διάλυση με το παράλληλο κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών.

Εν συνεχεία παρουσίασε το σχέδιο για την εθνική αναδημιουργία, με στόχους που θα ανταποκρίνονται στην έξοδο από την  κρίση και στην ανάκτηση της κοινωνικής συνοχής, τη δημιουργία δηλαδή ενός κράτους αξιόπιστου, που θα ελέγχει και θα έχει κοινωνική ευαισθησία, αλλά δεν θα ρυθμίζει την κοινωνία και την οικονομία. Αυτό θα γίνει με την κρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδας.

Παράλληλα, πρότεινε τη χάραξη οικονομικής πολιτικής, με βάσεις την έρευνα, την καινοτομία, και  εκπαίδευση, με το σταμάτημα εκροής επιστημονικού προσωπικού στο εξωτερικό. Σε αυτό το πλαίσιο έθεσε ως προτεραιότητα την αρχή πρωτογενούς παραγωγής και την άμεση εφαρμογή του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης στο 0% καθώς και  μηδενικό φόρο στο πετρέλαιο  θέρμανσης και κίνησης στους αγρότες. Την ίδια στιγμή πρότεινε και την ενιαία τιμή πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης στο 1ευρώ.

Η καταπολέμηση της διαφθοράς και η άμεση μείωση φορολογίας, κάτω από το 10%, με ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο, με την παράλληλη κατάργηση χαρατσιών και τη δημιουργία κινήτρων για νέες παροχές, αποτέλεσε την πρόταση για διεκδίκηση του κουρέματος των δανείων. Τέλος πρότεινε και την φορολόγηση της παραμεθορίου στο 3%.

Η κριτική στην κυβέρνηση συνεχίστηκε τον κ.Καμμένο να ρωτά τον πρωθυπουργό εάν το κράτος ανταποκρινόταν άμεσα  στις 500.000 αιτήσεις για συντάξεις που εκκρεμούν θα υπήρχε πρωτογενές πλεόνασμα.

Στη συνέχεια απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων εξέφρασε την πεποίθηση του πως τα κόμματα της συγκυβέρνησης θα καταποντιστούν στις επερχόμενες εκλογές και πως μετά από αυτές θα είναι αναγκαία η σύγκλιση των δυνάμεων. Σε αυτό το πλαίσιο δεν απέκλισε το ενδεχόμενο συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να μην παραβεί αυτή η προγραμματική συμφωνία τις κόκκινες γραμμές του κόμματος, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα μνημονικά κόμματα. Τόνισε όμως πως όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν από το συντονιστικό όργανο των ΑΝ. ΕΛ.

Όσον αφορά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές διαμήνυσε πως θα ζητήσουν ένα αντιμνημονικακό μέτωπο στις περιφέρειες και στους δήμους, όπου θα κατεβούν ως υποψήφιοι έντιμοι άνθρωποι με τις  καλύτερες προτάσεις για την τοπική κοινωνία. Πάντως διευκρίνισε πως δεν θα στηρίξει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, αλλά ούτε και κανένα υποψήφιο που θα στηρίζεται από μνημονιακό κόμμα.

Τέλος, ερωτώμενος για την αρχή της σχολικής χρονιάς και τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ανέφερε πως είναι δύσκολη η  περίοδος για τους γονείς αλλά και για τα παιδιά. Οι κινήσεις της κυβέρνησης είναι τραγελαφικές και τα προβλήματα και με τους εκπαιδευτικούς, δεν πρέπει να οδηγήσουν σε  διάλυση της παιδείας- πράγμα  που γίνεται ήδη στην ανώτατη εκπαίδευση- αλλά σε αναδιάρθρωση της παιδείας, με νέα βιβλία προγράμματα σπουδών.

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.