Ο Σουηδός συγγραφέας Arne Dahl στην Ελλάδα

Τον Σουηδό συγγραφέα Arne Dahl θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το ελληνικό κοινό στις δύο προγραμματισμένες του παρουσιάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 15 και 16 Οκτωβρίου και στο Ινστιτούτο Θερβάντες και Οξυγόνο αντίστοιχα.
Ο εκδοτικός οίκος “ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ” λίγες μόλις ημέρες μετά την παρουσίαση του Νορβηγού Jo Nesbo φέρνει στην Ελλάδα «έναν από τους καλύτερους στυλίστες του ευρωπαϊκού νουάρ» έργα του οποίου έχουν γίνει παγκόσμια best seller.
Τα  “Misterioso”, “Μίσος και αίμα”, “Τυχαίο θύμα” και “Τα μπλουζ της Ευρώπης” έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν από τον εν λόγω οίκο.
Για την ιστορία,  “Arne Dahl” (Άρνε Νταλ) δεν υφίσταται. Το ψευδώνυμο αυτό ανήκει στον Σουηδό Γιαν Άρναλντ, ο οποίος κατάφερε να διατηρήσει μυστική την ταυτότητά του για αρκετά χρόνια, αλλά στο έκτο βιβλίο της αστυνομικής σειράς του, στην οποία πρωταγωνιστεί η Ομάδα Άλφα -μια ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων, ικανότατων αστυνομικών, που παίζουν και τον ρόλο του ήρωα-ντετέκτιβ των βιβλίων του-, το πρόσωπό του αποκαλύφθηκε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.