Ο συγκυβερνήτης έριξε εσκεμμένα το Airbus της Germanwings

BA0543D86C3500E9488CCF5B1F1A3513Παγωμένος παρακολουθεί ο πλανήτης τις δραματικές εξελίξεις για τη συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 150 άτομα. Το σοκ τους εκφράζουν αξιωματούχοι και στελέχη των αεροπορικών εταιρειών Germanwings και Lufthansa.

Ο συγκυβερνήτης φαίνεται να έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο, είπε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Μπράις Ρόμπιν, επιβεβαιώνοντας ότι ο κυβερνήτης βρισκόταν εκτός πιλοτηρίου τη στιγμή της συντριβής. Ο συγκυβερνήτης ήταν Γερμανός, ονομαζόταν Αντρέας Λούμπιτς και ήταν 28 ετών. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Μασσαλίας, δεν ήταν γνωστός ως τρομοκράτης.

Συγκλονισμένη δήλωσε και η γερμανίδα καγκελάριος, τονίζοντας ότι η σημερινή αποκάλυψη «ξεπερνά τα όρια της φαντασίας». Είναι δύσκολο να μετρήσουμε το μέγεθος της συμφοράς από αυτή την καταστροφή για τις οικογένειες των θυμάτων, είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

«Σήμερα λάβαμε νέα ότι αυτή η τραγωδία απέκτησε μία νέα, απίστευτα ακατανόητη διάσταση» δήλωσε η Μέρκελ τονίζοντας ότι το Βερολίνο θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την έρευνα για το δυστύχημα.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη όλα τα γεγονότα, για αυτό είναι σημαντικό να συνεχιστεί η έρευνα και κάθε λεπτομέρεια να εξεταστεί σε βάθος. Τα σημερινά νέα ρίχνουν για άλλη μια φορά ένα φριχτό βάρος στους συγγενείς των θυμάτων. Οι σκέψεις μας, αυτές τις ώρες και τις ημέρες της οδύνης, είναι μαζί τους» υπογράμμισε η καγκελάριος.

Ο γερμανός υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντομπρίντ δήλωσε ότι οι πληροφορίες από τη Μασσαλία είναι σοκαριστικές και τόνισε ότι η θεωρία της ηθελημένης συντριβής του αεροσκάφους είναι πιθανή.

Roadstory.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.