«Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» στο θέατρο Αριστοτέλειον

Σήμερα, 100 χρόνια μετά την γέννηση του Αλέκου Σακελλάριου σε μια περίοδο που το μέλλον φαίνεται σκοτεινό και δυσοίωνο, μια κωμωδία του ’60, Ο φίλος μου ο Λευτεράκης, επιστρέφει για να μας θυμίσει την αισιοδοξία και την χαρά της ζωής!

Attachment-1

Οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας διασκεύασαν την κλασσική κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου, την συντόνισαν με τους ρυθμούς και τις ταχύτητες της σύγχρονης έκφρασης, αλλά ταυτόχρονα διατήρησαν όλη την γλύκα και την γενναιόδωρη αίσθηση του χιούμορ του Σακελλάριου. Εμπιστεύτηκαν την παράσταση σε ένα σύνολο ηθοποιών, που φέρνουν νέο αίμα και οξυγόνο στην παράδοση της ελληνικής κωμωδίας.

Λίγα λόγια για το έργο
Στο έργο, που έχει γνωρίσει διαχρονικά τεράστια επιτυχία, ο άπιστος Θοδωράκης επινοεί τον φίλο του Λευτεράκη για να δικαιολογεί τα ταξίδια και τις απουσίες του από το σπίτι. Τι γίνεται όμως όταν ο Λευτεράκης εμφανίζεται μπροστά του με σάρκα και οστά..;

Γρήγοροι ρυθμοί, ανατροπές, κωμικές καταστάσεις και ακόμη πιο κωμικές ερμηνείες, λίγη νοσταλγία, κυρίως όμως η αισιόδοξη και «ατρόμητη» μπροστά στις δυσκολίες ματιά του Σακελλάριου. Όταν οι καταστάσεις ζορίζουν, οι φίλοι είναι δίπλα μας  και δίνουν τη λύση.. Τότε. Και τώρα!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Απόδοση κειμένου/Σκηνοθεσία:
Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά:
Λαμπρινή Καρδαρά
Κουστούμια:
Έβελυν Σιούπη
Φωτισμοί:
Γιώργος Φωτόπουλος

Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Σπύρος Πούλης, Βάσω Γουλιελμάκη, Μαρία Ανδρούτσου, Χριστίνα Τσάφου, Μάνος Παπαγιάννης, Γιάννης Μποστατζόγλου, Χάρης Γρηγορόπουλος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πρεμιέρα:
12 Φεβρουαρίου 2014
Θέατρο Αριστοτέλειον (Εθν. Αμύνης 2, τηλ. 2310 262051)
Παραστάσεις:
Πέμπτη               9.00 μμ
Παρασκευή         9.00 μμ
Σάββατο  6.00 & 9.00 μμ
Κυριακή               7.00 μμ

Τιμές εισιτηρίων: 18€, 15€  & 12€ φοιτητικό-παιδικό-ανέργων

Σάββατο 6:00 μ.μ. λαϊκή απογευματινή: Γενική είσοδος 15 €

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.