Πάμε…Εurovision 2013!Δύο μήνες πριν το Μάλμε…

Μπήκε ο Μάρτιος, ο τελευταίος μήνας επιλογής τραγουδιών και μόνο δύο μήνες έμειναν για την έναρξη του 58ου διαγωνισμού της Eurovision. Ήδη 25 χώρες έχουν επιλέξει τους εκπροσώπους τους και τα προγνωστικά έχουν πάρει φωτιά! Στις πρώτες θέσεις φαίνεται να παίζουν το τραγούδι της Γερμανίας, ‘’Glorious’’ της Cascada -τραγουδίστρια με επιτυχίες σε ολόκληρη την Ευρώπη- και της Νορβηγίας, ‘’Ι feed you my love’’ της Margaret Berger. Το μεγάλο φαβορί όμως μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι η Δανία με το τραγούδι ‘’Only Teardrops’’ της εικοσάχρονης Emmelie De Forest.

ΔΑΝΙΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

NOΡΒΗΓΙΑ

Μεγάλο ΣΟΚ προκάλεσε το video clip του τραγουδιού των Σκοπίων ‘’Imperija’’ που ερμηνεύουν οι Esma και Lozano, το οποίο δημοσιεύτηκε την περασμένη Τετάρτη και δείχνει σκηνές από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Φαίνεται πως οι γείτονες μας επέλεξαν αυτό τον τρόπο να περάσουν τα μηνύματα τους αυτή τη φορά.. Οι αντιδράσεις όμως απέκλεισαν το video clip από κάποιες σελίδες.

Η κυπριακή συμμετοχή ετοιμάζει επίσης το video clip του ‘’Αν με θυμάσαι’’ και θα είναι διαθέσιμο τις επόμενες ημέρες.  Στα gallop η θέση του αλλάζει συνεχώς, από τις χαμηλές έως τις μεσαίες θέσεις.

Έφτασε και η ώρα να ακούσουμε αύριο την επιλογή της Βουλγαρίας με την Εlitsa και τον Stoyan, γνωστούς στο διαγωνισμό από το 2007 που κατέκτησαν την 5η θέση, την καλύτερη δηλαδή που έχει πάρει ποτέ η χώρα. Θα καταφέρουν φέτος να σπάσουν το ρεκόρ;

Απόψε επίσης επιλέγουν το τραγούδι τους για το Μάλμε η Ουγγαρία, Εσθονία και Αρμενία!

Το ελληνικό τραγούδι προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει κατακτήσει τους ευρωπαίους, πράγμα που φαίνεται στα περισσότερα gallop που κατακτά τις τελευταίες θέσεις. Ωστόσο κανένα βέβαιο αποτέλεσμα δεν έχει κριθεί ακόμα καθώς περιμένουμε να ακούσουμε μέσα στον Μάρτιο τα τραγούδια 14 ακόμα χωρών.

Αντώνης Καμπράνης

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.