Πάνε για χριστουγεννιάτικο ρεκόρ Γκίνες οι Σλοβένοι

Μέλη τουριστικού συλλόγου σε χωριό της Σλοβενίας έφτιαξαν γιγάντιο χριστουγεννιάτικο στεφάνι με διάμετρο 100 μέτρων και φιλοδοξούν να κατακτήσουν μία θέση στο βιβλίο Γκίνες καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ με διαφορά 15 μέτρων.

xmas

Το στεφάνι, που ζυγίζει 13,5 τόνους και έχει περίμετρο 316 μέτρων, έχει τοποθετηθεί σε λιβάδι στο χωριό Βολίτσινα έξω από την πόλη Μάριμπορ, στο βορειανατολικό τμήμα της χώρας.

Το πελώριο χριστουγεννιάτικο στολίδι είναι φτιαγμένο από ξύλο ερυθρελάτης, από κυπαρίσσι και αμπέλι, δήλωσε στο σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA ο επικεφαλής του τουριστικού συλλόγου Γιόζεφ Βόγκριν.

Όπως εξήγησε, για να ολοκληρωθεί το έργο ένωσαν τις δυνάμεις τους 40 μέλη του συλλόγου μαζί με τις οικογένειες και τους φίλους τους για περισσότερους από δύο μήνες.

Ο ίδιος σύλλογος «κυνηγά» για δεύτερη φορά ένα ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες, καθώς έχει ήδη κατακτήσει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο πασχαλινό πακέτο στον κόσμο.

Το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο στεφάνι κατέχει η πόλη Μπελμόντ του Καναδά με ένα στολίδι διαμέτρου 76,6 μέτρων, που κατασκευάστηκε το Μάιο του 2008.

Πηγή: newpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.