Πάτμος, ειδυλλιακή και ελκυστική… Οι ελληνικές διακρίσεις στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη συνεχίζονται!!

patmosΣύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Forbes, η Πάτμος καταλαμβάνει την πρώτη θέση, ως η πιο όμορφη και ελκυστική περιοχή της Ευρώπης για να ζήσει κανείς. Σ΄ αυτή τη λίστα συμπεριλαμβάνονται περιοχές τόσο από την κεντρική , όσο και τη βόρεια Ευρώπη, με το ελληνικό νησί να ξεχωρίζει.

Η μοναδική της ομορφιά σε συνάρτηση με την πλούσια ιστορία της, της έδωσαν αυτή τη θέση. H Πάτμος αποτελεί κέντρο προσκυνηματικό, πνευματικό, εμποροναυτικό από την ίδρυση της Mονής Θεολόγου τον 11ο αιώνα ως σήμερα.

Φύση και παράδοση μεταμορφώνουν την Πάτμο σ’ ένα τόπο που ελκύει όσους θέλουν να περιπλανηθούν στο χώρο και στο χρόνο. Η ανοικοδόμηση της χώρας προξενεί εντύπωση στους επισκέπτες. Παράλληλα πόλους έλξης αποτελούν, το ιερό σπήλαιο της Αποκάλυψης και η μονή του Θεολόγου. Αρχοντικά και λιτές κατοικίες, πλακόστρωτοι δρόμοι που συνεχώς αλλάζουν επίπεδο και αμέτρητες εκκλησίες συνθέτουν μια λευκή γεωμετρία που αποπνέει χριστιανισμό και ηρεμία.

Ανεκτίμητοι θρησκευτικοί θησαυροί θυμίζουν στον επισκέπτη τη σημασία του νησιού στη διάδοση του Χριστιανισμού στη γηραιά Ήπειρο και δημιουργούν αισθητική συγκίνηση. Εσωτερικοί χώροι με μοναδικό αρχιτεκτονικό ύφος και έντονο το πνεύμα της μυσταγωγίας συνθέτουν την ήρεμη διάσταση του νησιού.

Οι φυσικές ομορφιές συνεπαίρνουν όποιον τις αντικρίζει , όπως άλλωστε και
σε κάθε ελληνικό νησί. Οι φυσικοί όρμοι και η ακτογραμμή της, δημιουργούν βοτσαλωτές ή αμμουδερές παραλίες, ενώ έκπληξη για τον επισκέπτη αποτελούν οι μικρές βραχονησίδες που περικυκλώνουν το νησί.

Τα γραφικά χωριουδάκια μαζί με την νησιωτική Χώρα ολοκληρώνουν τη γαλήνη που νιώθει κανείς στο νησί. Χαρακτηριστική είναι η αίσθηση της απόλυτης ηρεμίας και ξεκούρασης που αποπνέει, καθώς διατηρεί το χρώμα και την αισθητική της.

Η Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης, όπως λέγεται, είναι ένα ανεξερεύνητο μυστήριο και εύλογα τίθεται σαν το πιο όμορφο μέρος της Ευρώπης για να ζήσει κανείς.

Αλέξανδρος Πήχας

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.