[ΠΑΜΕ EUROVISION… 2013] Με «Alcohol is free» στο Μάλμε

Ολοκληρώθηκε λοιπόν την Δευτέρα το βράδυ ο ελληνικός τελικός που ήταν κυριολεκτικά σαν μία μεγάλη γιορτή της Eurovision. Το εισιτήριο για το Μάλμε της Σουηδίας κατάφεραν να κερδίζουν οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης με το τραγούδι Alcohol is free, αποτέλεσμα αναμενόμενο για κάποιους  και για κάποιους άλλους έκπληξη!

Οι οικοδεσπότες της βραδιάς εκτέλεσαν άψογα το ρόλο τους ως παρουσιαστές, χρησιμοποιώντας τον επαγγελματισμό και το χιούμορ τους, ακόμα και ρώσικες εκφράσεις για να μιλήσουν με τους καλεσμένους Dima Bilan και Ruslana. Η Δέσποινα Βανδή ενώ εξέφρασε το άγχος της δεν το έδειξε καθόλου και ο Γιώργος Καπουτζίδης ήταν όπως πάντα άνετος. Φαίνεται πως έπεισαν το κοινό καθώς δεν υπήρξαν αρνητικά σχόλια.

Οι τέσσερις διαγωνιζόμενοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό πάνω στη σκηνή ερμηνεύοντας live τα τραγούδια τους και ακολουθώντας πιστά τις χορογραφίες της Μαρίας Λυραράκη. Το αποτέλεσμα κρίθηκε 50% από το κοινό και 50% από την κριτική επιτροπή και σύμφωνα με έγκυρες πηγές διαμορφώθηκε ως εξής:

Koza Mostra και Αγάθωνας – Alcohol is free : 48%

Θωμαή Απέργη – One Last Kiss : 20%

Alex Leon και Giorgina – Angel : 18%

Αγγελική Ηλιάδη – Χίλιες και μία νύχτες : 14%

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος είδαμε Special Eurovision ντουέτα από εκπληκτικές συνεργασίες παλαιότερων νικητών του διαγωνισμού με έλληνες καλλιτέχνες, με πρώτη αυτή της Ελένης Φουρέιρα με τη Ruslana στο τραγούδι Wild Dances. Στη συνέχεια το συγκρότημα Μέλισσες και η Marija Serifovic μας παρουσίασαν μία διασκευή του τραγουδιού Molitva. Ακολούθησε ο Κώστας Μαρτάκης και ο Alexander Rybak με το Fairytale και η Demy με τον Dima Bilan και το τραγούδι Believe. Στη σκηνή είδαμε επίσης την Έλενα Παπαρίζου με τους  Vegas σε μία ξεσηκωτική, dance διασκευή του My Number One.. αλλά και την Ελευθερία Ελευθερίου με την Ήβη Αδάμου σε ένα remix  των τραγουδιών Aphrodisiac και Lala Love, που βρέθηκαν πέρσι στο Baku.

Στο τέλος της βραδιάς η μοναδική Βίκυ Λέανδρος –πρόεδρος της κριτικής επιτροπής- ανέβηκε στη σκηνή και το κοινό την αποθέωσε. Λίγο πριν ανακοινώσει το αποτέλεσμα ερμήνευσε το τραγούδι που της χάρισε τη νίκη στο διαγωνισμό το 1972 για το Λουξεμβούργο, Après toi μαζί με την Έλενα Παπαρίζου. Μία πραγματικά μοναδική στιγμή!

Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς έκλεισαν το πρόγραμμα με το τραγούδι τους και τώρα πια είναι έτοιμοι να πετάξουν σε τρεις μήνες για Μάλμε και για την εμφάνισή τους στον ημιτελικό, στις 16 Μαΐου.

Αντώνης Καμπράνης

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.