Παρουσίαση βιβλίου – Γιάννης Σερβετάς: Τι είμαστε; Ένα τίποτα!

Την παρουσίαση του νέου του βιβλίου είχε το πρωί του Σαββάτου, 15 Νοεμβρίου ο Γιάννης Σερβετάς στο θέατρο Αυλαία, μια παρουσίαση έξω από τις συνηθισμένες παρουσιάσεις βιβλίων, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει.

σερβετάς 5Η παρουσίαση που διήρκεσε δύο ώρες (και πλέον) θύμιζε περισσότερο stand up comedy, χωρίς σενάριο. Το σενάριο ήταν οι προσωπικές ιστορίες και εμπειρίες του ίδιου. Με αφορμή αυτές τις ιστορίες, επεσήμανε σε όσους παρευρέθηκαν πως αφηγείται στιγμιότυπα της ζωής του ακριβώς επειδή το ίδιο το βιβλίο είναι στιγμές. «Οι στιμές περνάνε», λέει ο Γιάννης Σερβετάς, «γι’ αυτό τις καταγράφω. Θέλω να τις θυμάμαι.»

σερβετάς 4Και ήταν ομολογουμένως μια παρουσίαση που δεν της έλλειπε τίποτα. Ο Γιάννης Σερβετάς φρόντισε να τα έχει όλα. Γέλιο (πολύ γέλιο για την ακρίβεια), τραγούδι, χορό αλλά και πολλή συγκίνηση και προβληματισμό με τον ίδιο να ρωτά «τι είμαστε;» και να απαντά πάλι «ένα τίποτα».

σερβετάς 3Μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια βρήκε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τους γονείς του για τον άνθρωπο που είναι σήμερα. «Τους οφείλω πολλά» αναφέρει. «Είναι οι δάσκαλοί μου και σ’ αυτές τις εποχές που ζούμε είναι τόσο δύσκολο να λες ευχαριστώ».

Ο Γιάννης Σερβετάς αστειεύτηκε με όλους, υπέγραψε σε όλους και μας συγκίνησε όλους. Μίλησε για τον πατέρα του και τόνισε σε όσους παρευρέθηκαν πως δεν πρέπει να αφήνουμε τους ανθρώπους να φεύγουν. «Εγώ μιλώ για τον πατέρα μου σαν να είναι δίπλα μου. Είναι μέσα μου», είπε.​

σερβετάς 2Κλείνοντας ευχαρίστησε αρχικά το Βασίλη Δέλιο, ο οποίος ήταν μαζί του και σ’αυτή την παρουσίαση και φυσικά τον κόσμο που τον στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, λέγοντας πως έχει κάνει αυτή την υποτυπώδη καριέρα χάρη στον κόσμο. «Μπορώ να είμαι αυτός που είμαι και να λέω αυτό που σκέφτομαι στον αέρα, επειδή εσείς μου κάνετε πλάτες», λέει για να λάβει αμέσως μετά το πιο ζεστό χειροκρότημα, τέτοιο που να αξίζει σε ανθρώπους με την ποιότητα του Γιάννη Σερβετά.

σερβετάς

Κείμενο: Κατερίνα Τόλια

Φωτογραφίες: Juela

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.