Παρουσίαση – Κριτική: Ουρανός ανάμεσα

Η παράσταση ξεκινά.Καθισμένοι όλοι στις θέσεις μας αναρωτιόμαστε αν όντως ο τίτλος  της παράστασης, «Ουρανός ανάμεσα», συνάδει με αυτό που θα δούμε .Η στατικότητα της πρώτης σκηνής με κάνει να νιώθω την στασιμότητα των αντιδράσεων μας στην αγάπη. Η μουσική  ξεκινά  υπενθυμίζοντας  ότι  αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της.

3

Αυτό είναι! Η θεατρική παράσταση «Ουρανός ανάμεσα» μιλά  με έναν παράδοξο τρόπο για την αγάπη, την αρχή της -που περιέχει  τον ενθουσιασμό των πρώτων στιγμών – , την επίδειξη δύναμης των συντρόφων, την πρόκληση του ενδιαφέροντος μέσω της ζήλιας, τον ασυναίσθητο ανταγωνισμό και το επικοινωνιακό αδιέξοδο.

Οι βουβές υποσχέσεις  και οι προσδοκίες που δημιουργούνται απο τους «συνοδοιπόρους»  της αγάπης, τα βήματα που είναι πάντα σχεδόν τα ίδια. Ίσως τελικά η αγάπη μοιάζει σαν  ενα παιδικό παιχνίδι που παίζεται με άνισους κανόνες. Ή μήπως εμείς αδυνατούμε να  κατανόησουμε  τα συναισθήματα    όταν αυτά δεν ειπώνονται με το τρόπο που επιθυμούμε;

-Μ΄ ακούς;

-Νομίζω ολοκάθαρα.

-Και τι λέω;

-Νομίζω λες πως μ’αγαπάς…

Η  θεατρική παράσταση  «Oυρανός ανάμεσα» πραγματεύεται την αλήθεια για την αγάπη και το αέναο κύνηγι της, μ’ έναν τρόπο μοναδικό χάρη στην υπέροχη σκηνοθεσία της Λ. Πετροπούλου και στους εξαιρετικούς ηθοποιούς Χρύσα Παπά και Κωνσταντίνο Μελίδη.

«Τελικά δεν χρειάζονται φοβερά σκηνικά και πλουμιστά κοστούμια για να γεμίσει η σκηνή παρά  μόνο καλούς ηθοποιούς!»

 

Η παράσταση έχει ήδη ξεκινήσει και θα  παίζεται στο θέατρο «’Εξω απο τα τείχη» εως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Κείμενα-Σκηνοθεσία: Λ. Πετροπούλου

Χορογραφίες: Τ. Παπαδόπουλος

Μουσική: Α. Μπάμπαλη

Σκηνικά –Κοστούμια: Β. Καρβούνη

Φωτισμοί: Α.Ατακτίδης

Σκηνικές Κατασκευές: Ε. Μοσχοπούλου- Κ.Πασχαλίδης

Παίζουν: Χ.Παπά-Κ. Μελίδης

 

Στεφανία Τσολάκη

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.