Παρουσίαση – Κριτική Ταινίας: Epic – Το μυστικό βασίλειο του δάσους

Στους κινηματογράφους από 6 Ιουνίου

Βασισμένο στο παιδικό βιβλίο του  William Joyce, το έργο «Epic» μας ταξιδεύει στον κόσμο  μικροσκοπικών ανθρώπων (όχι παραπάνω από μερικά εκατοστά) που κατοικούν στο δάσος.

Την ύπαρξη αυτών των  περίεργων πλασμάτων είναι αποφασισμένος εδώ και χρόνια να αποδείξει ο επιστήμονας  Professor Bomba. Ερευνά μέρα και νύχτα ζώντας ολομόναχος σε ένα σπίτι ακριβώς έξω από το περίφημο δάσος, ώσπου δέχεται μια επίσκεψη. Η κόρη του , Μ.Κ. (που δανείζεται την φωνή της από την Amanda Seyfried), έρχεται να τον δει και να προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί του, μετά τον θάνατο της μητέρας της. Διαπιστώνοντας την εμμονή του πατέρα της με την ανακάλυψη των κατοίκων του δάσους, είναι έτοιμη να φύγει, όταν το πλέον αναπάντεχο συμβαίνει: Συρρικνώνεται κι η ίδια και γίνεται μέρος της κοινωνίας των μικροσκοπικών κατοίκων του δάσους. Καταλαβαίνει ότι αυτή απειλείται  από μια αντίπαλη, επίσης μικροσκοπική, φυλή και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να βοηθήσει τους λιλιπούτιους φίλους της με την ελπίδα, ύστερα να επιστρέψει στο φυσικό της μέγεθος.

Ας ξεκινήσουμε ξεκαθαρίζοντας ένα πράγμα: Η ταινία δεν  ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στις προσδοκίες που δημιουργεί ο τίτλος της. Δυστυχώς σε αυτό το φιλμ δεν υπάρχει τίποτα απολύτως Epic enough για να δικαιολογήσει αυτόν τον τίτλο. Ωστόσο μπορεί στα ενήλικα μάτια μου να μοιάζει τετριμμένο αυτό που θα ενθουσιάσει τους μικρούς θεατές.

Βεβαίως η επεξεργασία για το 3D είναι αρκετά εντυπωσιακή κι η ιστορία παρότι κινείται στον άξονα που είναι πάνω κάτω όλες οι παιδικές ταινίες φτιαγμένες έχει και τα απαραίτητα για τα παιδιά ηθικά διδάγματα.

Επειδή η αφίσα της ταινίας με περισσή έπαρση καυχιέται πως πρόκειται για τους παραγωγούς του Ice Age, πρέπει πριν κλείσω να σημειώσω το εξής καίριο: Δεν έχει καμιά σχέση με το Ice Age. Μπορεί να υπάρχει ένα σχετικό χιούμορ σποραδικά αλλά δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με την ξεκαρδιστική σειρά των Ice Age.

Επομένως  ενδέχεται οι μονοψήφιες ηλικίες να διασκεδάσουν στην ταινία , ενώ οι διψήφιες που θα συνοδεύουν τις πρώτες ας μην έχουν πολύ μεγάλες προσδοκίες. Ωστόσο αν κάποιος από την δεύτερη κατηγορία έχει πεισθεί πως επιθυμεί να παρακολουθήσει την ταινία ,ας επιστρατεύσει τέκνα, ξαδερφάκια ή ανίψια καθώς θα είναι πιθανότατα ο μόνος κηδεμόνας στην αίθουσα που δεν συνοδεύεται από έναν ανήλικο.

Σκηνοθεσία : Chris Wedge
Σενάριο : James V. Hart , William Joyce
Διάρκεια : 102 λεπτά
Διανομή: ODEON

Έλενα Στεφανάτου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.