Παρουσίαση – Κριτική ταινίας: Hit and Run

hit and run - posterΑπό 4 Ιουλίου στους κινηματογράφους

Ο Dax Shepard γραφεί, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί  στο  ολίγη από κωμωδία , ολίγη από ταινία δράσης κι ολίγη από ταινία δρόμου τελευταίο δημιούργημα του «Hit and Run».

Ο Charlie Bronson μένει στην πόλη Milton της California αφού έχει μπει στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων έχοντας καταθέσει εναντίον των ληστών μιας τράπεζας. Τώρα διάγει έναν ήρεμο βίο  με έναν αδέξιο, τραγελαφικό και -όπως αργότερα στην ταινία διαπιστώνουμε- ομοφυλόφιλο σερίφη να τον έχει υπό την προστασία του και την ενός έτους κοπέλα του (Kristin Chenoweth) να εργάζεται στο τοπικό πανεπιστήμιο διδάσκοντας μια τάξη πολύ κατώτερη των δεξιοτήτων της. Όλα τα παραπάνω θα ανατραπούν, όταν στην κοπέλα του γίνει η πρόταση να αναλάβει μια θέση ακριβώς στο αντικείμενο της , όμως στο μακρινό  Los Angeles!

Αφού ακολουθήσει μια αμήχανη μέρα μεταξύ του ζευγαριού και ένα ακόμα πιο αμήχανο βράδυ, ο Charlie αποφασίζει να την συνοδεύσει ως το Los Angeles, ρισκάροντας καθώς έτσι θα ήταν εκτεθειμένος  σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εκδικηθεί για την μαρτυρία του 4 χρόνια πριν. Η διαδρομή λοιπόν που ο Charlie ήθελε διακριτική για να μην τραβήξει την προσοχή , συνοδεύτηκε ως άλλη λιτανεία από σειρά πιστών: τον πρώην φίλο της κοπέλας, τον σερίφη με το όπλο να εκπυρσοκροτεί κάθε δύο μέτρα, ένα περιπολικό και τελικά τα ίδια τα μέλη της ληστείας τα οποία ο Charlie αποδείχθηκε πως τα ήξερε λίγο καλύτερα από αυτό που ήθελε να παραδεχτεί .

Η ταινία είναι στο σύνολο της ευχάριστη. Σιγουρα πρόκειται για κάτι που έχουμε ξαναδεί αλλά έχει χαριτωμένο χιούμορ, αρκετές σκηνές δράσεις, γρήγορα αυτοκίνητα , που γεμίζουν τα 100 λεπτά διάρκειας της χωρίς να χρειαστεί να κοιτάζουμε το ρολόι μας ανά τέταρτο και να κάνουμε μικρές εξορμήσεις με το μυαλό μας. Πέραν όλων των άλλων ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για καλοκαιρινή ταινία άρα και για ελαφρώς χαμηλότερες προσδοκίες.

Εν γένει οι χαρακτήρες είναι χαριτωμένοι- ο Κούπερ πρέπει να τονίσω ότι σε αυτόν τον ρόλο τσαλακώνεται αρκετά. Οι διάλογοι του ζευγαριού κάνουν δύο τρεις εύστοχες νύξεις πάνω στο ζήτημα των σχέσεων , ενώ η ταινία συνολικά φαίνεται να έχει γυριστεί σε έναν καλύτερο κόσμο όπου η διαφορετικότητα γίνεται πολύ πιο εύκολα αποδεκτή κι οι άνθρωποι έχουν πολύ παραπάνω χιούμορ.

Δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο, απλά μια ευχάριστη καλοκαιρινή ταινία. Ωστόσο αν κανείς αγαπά κάποιο από τα είδη που αυτή συμπεριλαμβάνει μάλλον θα περάσει  καλά. Απλά ας έχει πάντα στο μυαλό του ότι θα μπει στην αίθουσα προκειμένου να γελάσει κι όχι να βρει απαντήσεις σε μεγάλα φιλοσοφικά ερωτήματα…

Σκηνοθεσία: David Palmer, Dax Shepard
Πρωταγωνιστούν: Kristen Bell, Dax Shepard, Kristin Chenoweth
Σενάριο: Dax Shepard
Διάρκεια: 100 λεπτά
Διανομή: AUDIO VISUAL

Έλενα Στεφανάτου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.