Παρουσίαση – Κριτική ταινίας: Red 2

kinopoisk.ruΑπό 18 Ιουλίου στους κινηματογράφους

Η συνέχεια του Red δια χειρός Parisot, σκηνοθέτη πολλών πετυχημένων τηλεοπτικών σειρών όπως τα Modern Family, Good Wife και Justified, θα προβάλλεται για τις επόμενες εβδομάδες στις αίθουσες.

Ο πάλαι ποτέ πράκτορας της CIA, ο περίφημος Frank Moses (Bruce Willis) επιχειρεί, καιρό μετά την τελευταία του περιπέτεια, να νοικοκυρευτεί με την σύντροφο του (Mary-Louise Parker) όταν στο σούπερ μάρκετ συναντά, όχι και τόσο τυχαία, τον παλιό του φίλο και συνάδελφο Marvin(John Malkovich). Αφού ο δεύτερος αναγκάζεται να σκηνοθετήσει τον θάνατο του κι ύστερα από πολλή πίεση καταφέρνει να πείσει τον Frank να τον συνοδεύσει στην προσπάθεια διευθέτησης μιας υπόθεσης που εμπλέκει τα ονόματα και τον δύο και που έχει τις ρίζες της στο ψυχρό πόλεμο. Όπως διαπιστώνεται διέρρευσε στο διαδίκτυο ένα αρχείο που θέλει τους δύο άνδρες να συνοδεύουν τον εφευρέτη ενός φονικού όπλου, το οποίο και είχε κρύψει σε ρωσικό έδαφος προτού πεθάνει(Anthony Hopkins).

Σε αυτό βεβαίως δεν είναι μόνοι τους, καθώς όχι μόνο τους συνοδεύει η σύντροφος του Frank, χωρίς βεβαίως την έγκριση του ίδιου αλλά με την παρότρυνση του Marv, αλλά δεν αργεί να εμπλακεί ένας πράκτορας που τους κυνηγά (Neal McDonough), δυο παλιοί τους φίλοι που έχουν αναλάβει συμβόλαια θανάτου για αυτούς- ο Han(Byung-hun Lee) κι η Victoria (Helen Mirren), κι η επονομαζόμενη «Frank’s kryptonite» , η γυναίκα της Ρωσικής αντικατασκοπίας, η Katja (Catherine Zeta-Jones) και τελικά ο νεκρός επιστήμονας!

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω πάρα πολλά να πω σε σχέση με το δεύτερο Red. Το φιλμ ήταν πολύ συμπαθητικό, ιδιαίτερα για καλοκαιρινή ταινία! Φυσικά δεν παύει να αποτελεί μια ταινία δράσης, που σημαίνει πως δεν δύναται να προσφέρει πολλά πέραν της διασκέδασης (αυτήν σίγουρα μπορεί να την εγγυηθεί!), όμως πρόκειται για εξαιρετικό δείγμα του είδους.

Εννοείται πως έχει ορισμένες υπερβολές, όμως σε σχέση με το σύνολο που συμπεριλαμβάνει πολύ καλό χιούμορ, έκτακτες φυσικά σκηνές δράσεις , ένα απίστευτο κάστινγκ, που πραγματικά φαίνεται να διασκεδάζει πολύ την συμμετοχή του στην ταινία(ιδιαίτερα ο Malkovich κι ο Willis, που ειδικεύεται πλέον στις συγκεκριμένες ταινίες ), και ένα πάρα πολύ ευχάριστο δίωρο , νομίζω πως όλο είναι διατεθειμένοι να τις αγνοήσουν.

Επομένως θεωρώ πως το θα είναι ίσως ανάμεσα στις καλύτερες επιλογές αυτήν την εβδομάδα και μπορώ προσωπικά να υποσχεθώ πως δεν θα το μετανιώσετε!

Σκηνοθεσία: Dean Parisot
Σενάριο: Jon Hoeber, Erich Hoeber
Πρωταγωνιστούν: Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren
Διανομή: Odeon
Διάρκεια: 116 λεπτά

Έλενα Στεφανάτου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.